Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Andrzeju...

Mi rearanżacja sie bardzo podoba bo doszło kryjowek naturalnych, plaża sie powiększyła i filtr nie rzuca sie w oczy jak poprzednio.

Woda zaczyna lecieć...

Dodatkowo za jakis czas opisze jakie mam wrażenia z używania chińskiej grzalki 300W z zewnetrznym sterowaniem i termometrem cyfrowym w panelu ( taka: http://m.aliexpress.com/item/1913352099.html

).

Przesyłka jak to z Kraju środka szła 3 tygodnie, jakość jak typowy chińczyk. A funkcjonalnie to sprawdzę i podziele sie wrażeniami.

Opublikowano

Po kilkunastu dniach użytkowania mogę śmiało polecić chińszczyznę pod nazwą:"300W Stainless Submersible Aquarium Heater Thermostat RS-5008" - dla osób zamawiających z Alli lub alternatywnie ebay (bezpieczniejsza transakcja).

Wrażenia..

-panel cyfrowy z wyświetlaniem temperatury - dokłądność co 0.1 stopień,

-sterowanie manualne temperaturą na zewnętrznym panelu w zakresie od 16 do 34 stopni - można zapomnieć gdzie schowana jest grzałka i bez moczenia łapek w baniaku:)

- możliwość podłączenia dwóch grzałek pod jeden panel (drugą osobno dokupić trzeba).

- cena za zestaw 300W ok 80-90 zł

minusy:

- zakup za granicą więc wysyłka ok 16 dni

- jakość przyssawek - chińszczyzna:)

-konieczność zastosowanie przejściówki do gniazdka Chiny-Europa ( do zakupu w PL za 1 pln) lub pogadać ze sprzedawcą to dorzuci w bonusie...

Warto rozważyć jako alternatywa - tym bardziej że nie trzeba montować żadnych termometrów w akwarium a panel ukryć gdzieś z boku poza szkłem.

post-16346-14695726763107_thumb.jpg

• Dziękuję 2
Opublikowano

I jeszcze jedna obserwacja. Niebieskie pcv do kupienia w Castoramie jest jasnym niebieskim kolorem. Dla osób poszukujących ciemniejszego odcienia jak na foto polecam udać się do firm trudniacych sie reklamami- mają dużo próbek i kolory różne.

Mój wchodzi w atramentowy co wyglada wg mnie stonowanie. Jak wkładam kolor niebieski z Casto to efekt nie ten sam. Drobna uwaga ale dopiero jak oba kolory porównałem to widać różnicę ( pozatym chyba marketowe pcv bardziej miekkie jest)

Opublikowano

Powiedzcie mi czy woda powoduje zawsze ze boczna sciana akwarium patrzac od frontu wyglada jak lustro? Czy to zalezy czy jest szklo OW lub float?? Pytam bo jeden bok mam OW od pokoju i jak patrze od frontu to widze odbicie lustrzane czyli "wieksze akwarium optycznie". Z drugiej strony - szyba od sciany- wlozylem na boku takze pcv w kolorze tla. I sie zastanawiam czy jakbym tla nie mial to widzialbym lustrzane odbicie akwarium czy przez to ze to blisko sciany stoi to widzialbym sciane??

Opublikowano

Czyli dałem ciała zasłaniając boczna szybę. Teraz żałuję ale sądziłem ze widok sciany w zalanym baniaku będzie słabo wyglądał. Szkoda i do poprawki w nastepnym przemeblowaniu najwyzej. Dzięki

Opublikowano
Czyli dałem ciała zasłaniając boczna szybę. Teraz żałuję ale sądziłem ze widok sciany w zalanym baniaku będzie słabo wyglądał. Szkoda i do poprawki w nastepnym przemeblowaniu najwyzej. Dzięki

Moim zdaniem nie dałeś ciała, ja też przysłoniłem bok od ściany, z tego względu, że bez sensu by podświetlało ścianę, tak wygląda w moim odczuciu o wiele ładniej jak świecą tylko dwa widoczne boki, a tam w rogu jest ciemno, w nocy przy wygaszonym pokoju jest super.