Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracając do mojego pytania

Czy posiada ktoś jakieś mądre,proste schematy do podłączenia 2 korpusów jako mechanik oraz jednego na bajpasie z biologia.

Zależy mi na tym by wlot i wylot były po tej samej stronie w akwarium.

Jeśli zajdzie konieczność dokupię dodatkowy korpus na biologię w zależności od schematu

Opublikowano

weeman IMHO walisz do muchy z armaty. Nie powiem że coś żle i jestem przeciwny ale

200l baniaczek to na prawdę maleństwo a robisz narurowca jak do baniaka stana 1140l.

Jego schemat jest prosty.

dajesz dwa równolegle korpusy na ssaniu pompy z wkładami z gąbki od WodaTech a po drugiej stronie pompy jeden lub dwa odwrotnie i równolegle podłączone korpusy bez baypasa tylko z kranikiem bo ci tam na te 200l baniak akurat 0,5 litra ceramiki wejdzie w jeden korpus.

Wszystko dajesz po jednej stronie - zasys dajesz 5cm na dnem a wylot górą po powierzchni by woda okrążyła cały baniak i powróciła pod zasys ot cała filozofia.

tylko ta filtracja do baniaczka 200l na pompie co na III biegu żre 62W cię nie przeraża ?- prąd masz za darmo?

mam takie 200l i biega to na AqC 2000l/h i 27W a piasek po przeciwnej stronie takiego szkiełka przegarnia, ale nie jestem przeciwny rób jak zainwestowałeś w pompę.

• Dziękuję 1