Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wlasnie zaczynam przygode z pyszczakami. Temat obsad walkowany widze jest od dawien dawna na tym forum (staralem sie poczytac) moje pytanie a raczej prosba nie bedzie inna

Opublikowano

Witam super :) że trafiłeś na nasze forum po porady i że zdecydowałeś się na biotop Malawi...Co do obsady dla początkujących z pyszczaki to polecę tobie standardową obsadę czyli saulosi w układzie 2 samce+5/6 samic i do tego jeszcze pyszczaka rdzawego w układzie 1 samiec + 4 samice...Mimo długości 120cm można by pokusić się o trzeci gatunek,ale chcąc naprawdę zobaczyć naturalne zachowania ryb to polecam tobie właśnie te dwa gatunki...Powodzenia ;)

Opublikowano

A mógł byś coś poradzić np zamiast tego rdzawego bo nie ukrywam że bywaja piękniejsze pyszczki :) a ten do mnie nie przemawia :) i jeszcze jedna ważna dla mnie kwestia jak z karmieniem :)

Opublikowano
A mógł byś coś poradzić np zamiast tego rdzawego bo nie ukrywam że bywaja piękniejsze pyszczki :) a ten do mnie nie przemawia :) i jeszcze jedna ważna dla mnie kwestia jak z karmieniem :)

Możesz zamiast rdzawego dodać Pseudotropheus cyaneorhabdos''maingano'' chociaż zerknij w linki które wkleiła koleżanka ''suricade'' ,są tam też podane inne ciekawe obsady niż ta którą ja tobie zaproponowałem ;)

Co do karmienia to szukaj lub zadaj pytanie w odpowiednim dziale do tego przeznaczonym czyli tym... http://forum.klub-malawi.pl/zywienie-f120.html