Skocz do zawartości

Ocena różnych form transportu pyszczaków - wydzielony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najważniejsze to odpowiedzieć sobie na pytanie czy lepiej poświęcić się dla dobra ryb czy ryby poświecić dla własnego dobra.

To chyba jest najważniejsze, nasz wybór. Albo ludzie decydują się na kuriera z niświadomości, albo z pełną świadomością podejmują to ryzyko ze zwykłego wygodnictwa i lekceważenia losu ryb. Nie jest dla mnie tłumaczeniem, że do tej miejscowości nie dojeżdża pociąg, gdyż można podjechać do najbliższego miasta, gdzie on dociera.

Fish_magic, czy jeśli klient będzie miał życzenie, że chciałby odebrać ryby z pociągu, wyślesz je pociągiem? Np. "Malawian" też ma kiepskie połączenie PKP i dlatego wysyła swoje ryby z Krakowa.

Opublikowano

Ludzie !!!!

Z każdego tematu, w którym wypowie się FM robicie jazdę na niego.

Wszystkie znaczące i mniej znaczące firmy wysyłają ryby kurierem.

Dobrze spakowane mogą podróżować kilkadziesiąt godzin bez uszczerbku dla zdrowia.

Swoją drogą w przesyłkach kolejowych też zdarzają się wtopy.

Opublikowano
Ludzie !!!!

Wszystkie znaczące i mniej znaczące firmy wysyłają ryby kurierem.

Dobrze spakowane mogą podróżować kilkadziesiąt godzin bez uszczerbku dla zdrowia.

Swoją drogą w przesyłkach kolejowych też zdarzają się wtopy.

Jakie wtopy? Nigdy nie kupowałem kurierem i raczej nie kupię... Skoro stać mnie na akwarium to i na rybę to i przejechać kilka dziesiat km dam radę przejechać. Robię to z pasji a nie za karę....

Sam kiedyś głosowałem za partnerstwem z FM bo uważam że każdemu trzeba dać szansę... Z frontosa było to samo...Ale jak widać czas i sposoby postępowania weryfikuja partnerów... Skoro używamy taksonomi Ada to trzymajmy się tego. To co wychodzi od FM próżno szukać w książkach. Jak klubowicze podejmą decyzję że to dobre dla klubu to tak będzie i to jest demokratyczne... Tylko pytanie idziemy w rozwodnienie czy konkretnym nurtem..

Opublikowano
Ludzie !!!!

Jeśli jest to aluzja do mojego pytania do FM, to nie traktuj tego jako jazdę. Odpowiedź na nie może mieć znaczenie dla potencjalnych klientów FM, którzy nie akceptują kuriera.

Wtopy mogą zdarzyć się wszędzie, nawet gdy sam pojedziesz po ryby, ale ryzyko wtopy na kolei jest, moim zdaniem, dużo mniejsze, niż przy kurierze.

Opublikowano

Fish_magic, czy jeśli klient będzie miał życzenie, że chciałby odebrać ryby z pociągu, wyślesz je pociągiem? Np. "Malawian" też ma kiepskie połączenie PKP i dlatego wysyła swoje ryby z Krakowa.

MALAWIAN do KrakowA ma 35 km ja do Białegostoku mam 100 km to chyba wyjaśnia dlaczego nie wysyłam PKP.Potrafisz chyba wyliczyć ile kosztowała by wysyłka i ile czasu trzeba by na to poświęcić.
Opublikowano

Demasoni skąd taka wiedza, że wszystkie firmy wysyłają kurierem ? My akurat mamy świetne połączenie z TM i Malawianem a i z Sebastianem z Konina dałoby rade pociągiem. FM wysyła kurierem ale np Pawlak nie chciał tego zrobić, gdy kolega z klubu o to zapytał. Czy TM Malawian Aqua Afrika przesyłają ryby kurierem ?

Opublikowano
Jakie wtopy? Nigdy nie kupowałem kurierem i raczej nie kupię... Skoro stać mnie na akwarium to i na rybę to i przejechać kilka dziesiat km dam radę przejechać. Robię to z pasji a nie za karę....

Sam kiedyś głosowałem za partnerstwem z FM bo uważam że każdemu trzeba dać szansę... Z frontosa było to samo...Ale jak widać czas i sposoby postępowania weryfikuja partnerów... Skoro używamy taksonomi Ada to trzymajmy się tego. To co wychodzi od FM próżno szukać w książkach. Jak klubowicze podejmą decyzję że to dobre dla klubu to tak będzie i to jest demokratyczne... Tylko pytanie idziemy w rozwodnienie czy konkretnym nurtem..

Cichidenstadl czy Aquatreff ponad 80 procent wysyłek realizują kurierem.

Nie wspomnę o wysyłkach lotniczych, trwających również kilkadziesiąt godzin.

Ktoś ich za to piętnuje? Ktoś to traktuje jako karę?

Jak nie jestem technicznie przygotowany do takiego przedsięwzięcia, to tego nie robię.

Jeżeli mogę to zrobić i ryba dociera do adresata w dobrej formie, to dlaczego nie?

Mam tylko wielką nadzieją, że jakość i rzetelność kurierów będzie wzrastać.

-- dołączony post:

Demasoni skąd taka wiedza, że wszystkie firmy wysyłają kurierem ? My akurat mamy świetne połączenie z TM i Malawianem a i z Sebastianem z Konina dałoby rade pociągiem. FM wysyła kurierem ale np Pawlak nie chciał tego zrobić, gdy kolega z klubu o to zapytał. Czy TM Malawian Aqua Afrika przesyłają ryby kurierem ?

Firmy niemieckie mają takie informacje zawarte na swoich stronach internetowych.

My - owszem - mamy niezłe połączenie z wymienionymi przez Ciebie punktami, ale my , to nie wszyscy...

Swoją drogą możesz Wojtek porozmawiać właśnie z Sebastianem na temat sposobu transportowania dorosłych ryb (np Frontoz) z Afryki.

Opublikowano

Tu też jedziecie na mnie jakbym twierdził że przesyłka kurierska jest lepsza od przesyłki PKP czy PKS.Nic takiego nie napisałem.Żeby było jasne przesyłki PKP i PKS są bezpieczniejsze niż kurierskie.Jeśli klient sobie życzy wysyłkę PKS i jest takie połączenie to mu wysyłam PKS.Jak niema połączania to wysyłam kurierem bo jest tylko taka możliwość.Klienci sporadycznie proszą o przesyłki PKS bo nie chcą latać po peronach jak im kurier dostarczy przesyłkę do domu.A na aukcji mają gwarancję na przesyłane ryby.Taka nagonka chyba sprawia wam przyjemność.

-- dołączony post:

Żeby potrafili technicznie to by wszyscy wysyłali.
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.