Skocz do zawartości

Ocena różnych form transportu pyszczaków - wydzielony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Transport z Afryki to inna bajka. Ryby dostają coś do wody i są wtedy jak w letargu.
Bez żadnego problemu te coś można by było dodawać do wysyłanych ryb ale są skutki uboczne jak po każdej chemij.
Opublikowano

Czyli jak domniemam te 24h to jednak relatywnie sprawa czyli bardzo długo. Ja nie kwestionuje tego, że sposób pakowania jest bardzo istotny. Ryba dobrze zapakowana z tlenem nawet po 24h ma większe szanse niż ta po 5 czy 6 bez tlenu albo źle wyizolowana. Nie mam też wątpliwości , że przy dobrym zapakowaniu 13h to nie 24h . Ja za takich rekordów nue śrubowałem ale ryby szwagier wiózł do Niemiec 22h miał być bezpośrednio lecz trochę zboczył ☺. To czy przesylka kurierska wpłynie tragicznie na rybę zależy od jej wielkości. Nie wydaje mi się jednak, żebym zdecydował się na przesyłkę w tej formie. Każdy może podjąć swoją decyzję.

Opublikowano
Przyznam że dziwi mnie porównanie pociągu do kuriera... Może tylko dla mnie jest tak oczywista różnica. Paczka leżąca w pociągu przy konduktorze który ma swoją pracę w ciepłym miejscu z kurierem któremu wiecznie się spieszy, ma ogrom paczek kilka razy paczka przekładana często przez młodych ludzi... Sam pamiętam swoją pierwszą pracę... Mistrzem odpowiedzialności i posłuszeństwa nie byłem i większość znajomych miało podobnie... Może na świecie jest inaczej, ale nie czarujmy się jak jest u nas...
To dlaczego mam ok 400 komentarzy pozytywnych na allegro za wysłane ryby a wysyłane były kurierem.Gdzie hodowle wysyłające pociągiem nie mogą pochwalić się takim osiągnięciem.
Opublikowano

Nie mogą się pochwalić? Po prostu nie wystawiają ryb na allegro więc nie zbierają za nie komentarzy, poza tym chwalenie się komentarzami z allegro nie jest w mojej opinii zbyt profesjonalne.

Opublikowano
Nie mogą się pochwalić? Po prostu nie wystawiają ryb na allegro więc nie zbierają za nie komentarzy, poza tym chwalenie się komentarzami z allegro nie jest w mojej opinii zbyt profesjonalne.
Nie widziałeś nigdy aukcji TAN-MALU,MALAWIANA czy hodowli z Gdańsaka wystawionych na allegro.Mi się wydaje że właśnie komentarze potwierdzają profesjonalizm.
Opublikowano

Komentarz z allegro... Dostał paczkę ryba żyje daje komentarz i gwarancja się kończy... Chemia ma swoje konsekwencje czasowe, a już balansowanie na granicy zatrucia nie...całe szczęście każdy może podjąć własną decyzję gdzie kupi ryby i jakim transportem...

Opublikowano

...dla mnie osobiście wysłanie czy odbiór przesyłki kurierem kojarzy się z czymś takim :

Sprawdź dlaczego warto sprawdzać paczkę przy kurierze - YouTube

chociaż tu jeszcze łagodnie traktują paczki. Ostatnio odbierałem stacjonarny komputer który był rozwalony w drobny mak łącznie z opakowaniem mimo,że na kartonie były naklejki NIE RZUCAĆ . Uważam ,że bezpieczniejszy dla ryb jest transport pociągiem tak jak argumentuje to Stasiu. Ale pociąg nie wszędzie dojedzie a kurier tak. Dlatego kupując ryby z przesyłką powinniśmy wybrać opcje albo bezpieczną albo dostępną. I nie ma co doszukiwać się wyższości transportu pociągiem nad transportem kurierem czy odwrotnie. Wszystko ma wady i zalety a często wybór nasz należy od tego co stwarzają nam możliwości.
  • Dziękuję 2
Opublikowano

Najważniejsze to odpowiedzieć sobie na pytanie czy lepiej poświęcić się dla dobra ryb czy ryby poświecić dla własnego dobra.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Ale pociąg nie wszędzie dojedzie a kurier tak. Dlatego kupując ryby z przesyłką powinniśmy wybrać opcje albo bezpieczną albo dostępną. I nie ma co doszukiwać się wyższości transportu pociągiem nad transportem kurierem czy odwrotnie. Wszystko ma wady i zalety a często wybór nasz należy od tego co stwarzają nam możliwości.
Tu trafiłeś w samą dziesiątkę.Jak jest życzenie klienta to wysyłam też ryby PKS bo jest bardzo słabe połączenie PKP. Większość klientów wybiera kuriera bo nie chce biegać po dworcach.

-- dołączony post:

Najważniejsze to odpowiedzieć sobie na pytanie czy lepiej poświęcić się dla dobra ryb czy ryby poświecić dla własnego dobra.
Ja myślę że wiele ludzi jest gotowych poświęcić wiele dla własnego dobra.
Opublikowano

Większość znanych mi sprzedawców wystawia ryby na allegro, a komentarze są jak najbardziej wiarygodne, bo samemu sobie nie można wystawić. Ludzie kupujący , to przeważnie nikt sprzedawcy nie znany i jeżeli coś jest nie tak wystawiają negatyw i tyle. Panowie trochę obiektywizmu.

• Dziękuję 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.