Skocz do zawartości

Ocena różnych form transportu pyszczaków - wydzielony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy sposób transportu żywych zwierząt jest obarczony ryzykiem. Przy zachowaniu maksimum ostrożności zwierzę może nie przeżyć, a transportowane "byle jak" dojechać całe i zdrowe. Nie mamy statystyk dotyczących konkretnych sposobów przewozu ryb ( ilości śnięć podczas transportu i w jakimś czasie po transporcie). Więc chyba zwyczajnie teoretyzujemy, a same zainteresowane czyli ryby nie podzielą się wrażeniami z podróży do naszego akwarium.

Opublikowano
Więc chyba zwyczajnie teoretyzujemy, a same zainteresowane czyli ryby nie podzielą się wrażeniami z podróży do naszego akwarium.

Chyba raczej nie ! A dlaczego , a no dlatego że wystarczy sobie uzmysłowić co się dzieje z przesyłką kurierską (przez ile rąk przechodzi i różnych środków transportu ta sama paczka), a co się dzieje przy wysłaniu ryb PKP(konduktor kładzie paczkę do przedziału konduktorskiego i kolejny punkt przeładunkowy to MY czyli akwaryści).

Opublikowano
Chyba raczej nie ! A dlaczego , a no dlatego że wystarczy sobie uzmysłowić co się dzieje z przesyłką kurierską (przez ile rąk przechodzi i różnych środków transportu ta sama paczka), a co się dzieje przy wysłaniu ryb PKP(konduktor kładzie paczkę do przedziału konduktorskiego i kolejny punkt przeładunkowy to MY czyli akwaryści).

Stan ja nie jestem za konkretnym środkiem transportu. Nie mamy ścisłych danych i opieramy się na naszych subiektywnych odczuciach. Uważamy np. , że krótsza i "spokojniejsza" przesyłka jest mniej stresująca i bezpieczniejsza ... W większości przypadków zapewne tak jest.

Opublikowano
W większości przypadków zapewne tak jest.

kurier jak odbiera paczke to nie wiezie jej od razu do odbiorcy tylko przechodzi cały (mało ciekawy proces dla ryb) proces. Pociągiem kilka godzin i jest u odbiorcy leżąc sobie spokojnie w przedziale konduktorskim.

Opublikowano
Stan ja nie jestem za konkretnym środkiem transportu. Nie mamy ścisłych danych i opieramy się na naszych subiektywnych odczuciach. Uważamy np. , że krótsza i "spokojniejsza" przesyłka jest mniej stresująca i bezpieczniejsza ... W większości przypadków zapewne tak jest.
Przebywanie ryby w worku dłużej lub krócej to nie subiektywne odczucie ... czym dłuższe tym gorsze dla ryby. To jest fakt a nie odczucie. Dlatego pytam. Przesyłka kurierska to chyba w przypadku naszych sklepów internetowych maximum jakieś 12 h, zazwyczaj od 3 do 7 godzin. Myślę, że Fish Magic wie ile czasu to trwa no i Ci co kupowali w ten sposób zapewne też. Nie piszę tego aby komuś dokopać. Pytam ze zwykłej ciekawości bo nigdy ryb w ten sposób nie wysyłałem ani ich nie odbierałem.
Opublikowano

Moim zdaniem, przesyłka konduktorska jest najlepszym, najszybszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem.

Jest jedno ale - musi być bezpośrednie połączenie kolejowe między miejscowością, w której paczka jest nadawana i miejscowością, w której jest odbierana.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Zgadzam się z tobą w całej rozciągłości. Przesyłka przez kierowców PKS kiedyś rozszerzała ilość połączeń ale to był klon przesyłki konduktorskiej ... nawet nie wiem czy jest to obecnie możliwe. Interesuje mnie przesyłka kurierska bo wg mnie to co najmniej 24h a wiec szokująco długo ale może jestem w błędzie

-- dołączony post:

A da się inaczej wysłać PKP jak bezpośrednio bez przesiadki?
zgodnie z moją wiedzą, nie da
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.