Skocz do zawartości

Ocena różnych form transportu pyszczaków - wydzielony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kiedyś o tym pisałem, paczka Malawi 5kg 500 zł, 50kg 1700 zł.

Może źle napisałem :)

Lepiej przy tych 50 kg oszczędzić te kilka na opakowaniu i tym samym więcej ryb wysłać za ta samą cenę :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Nie no, proszę, nie porównywajmy transportu pks/pkp z transportem kurierskim bo to dwie różne bajki.

W pierwszym przypadku jednak paczka jest ostrożnie przewożona autem przez sprzedającego a potem kupującego. W międzyczasie jedzie jednym środkiem transportu. Który, jednak przewożąc ludzi, jedzie w miarę równo.

W drugim przypadku paczkę odbiera kurier. Owszem, przy sprzedającym kurier dba o paczkę ale przecież potem musi załadować tez inne paczki. Czasami zrobić miejsce na aucie. To samo kurier dostarczający. Czas to pieniądz, więc nie będzie on jakoś specjalnie delikatnie każdej paczki układał na aucie. A komu odbierającemu nie zdażyło się widzieć jak kurier przy odbiorze szukał paczki przewalając inne na aucie? A sortownia to już inna bajka. Raczej tam nikt nie rzuca nadmiernie paczkami ale jednak trzeba szybko rozpakować kontener z paczek na taśmę sortującą i na końcu je spakować znów w kontener. Naklejka "uwaga szkło" to raczej sugestia ;)

Mam rozwiązanie dla FM i innych ;)

https://youtu.be/rvp_iTDczp4

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Nie no, proszę, nie porównywajmy transportu pks/pkp z transportem kurierskim bo to dwie różne bajki.

W pierwszym przypadku jednak paczka jest ostrożnie przewożona autem przez sprzedającego a potem kupującego. W międzyczasie jedzie jednym środkiem transportu. Który, jednak przewożąc ludzi, jedzie w miarę równo.

W drugim przypadku paczkę odbiera kurier. Owszem, przy sprzedającym kurier dba o paczkę ale przecież potem musi załadować tez inne paczki. Czasami zrobić miejsce na aucie. To samo kurier dostarczający. Czas to pieniądz, więc nie będzie on jakoś specjalnie delikatnie każdej paczki układał na aucie. A komu odbierającemu nie zdażyło się widzieć jak kurier przy odbiorze szukał paczki przewalając inne na aucie? A sortownia to już inna bajka. Raczej tam nikt nie rzuca nadmiernie paczkami ale jednak trzeba szybko rozpakować kontener z paczek na taśmę sortującą i na końcu je spakować znów w kontener. Naklejka "uwaga szkło" to raczej sugestia ;)

Mam rozwiązanie dla FM i innych ;)

https://youtu.be/rvp_iTDczp4

Wysłane z telefonu

Są cztery naklejki 2 uwaga szkło i 2 jak paczka ma stać.Ślepy by zauważył .Wiem od kuriera że teraz są nasilone kontrole przestrzegania oznakowań

Opublikowano

Witam fish_magic jeżeli nie Masz padnięć to rób swoje oba transporty są nielegalne bynajmniej według mojej wiedzy . Wysyłałem pkp i pks i zawsze było ok rzeczywiście ten temat to bicie piany Pozdrawiam

Opublikowano

Komentarz ktury otrzymałem dziś na allegro.

Otrzymałeś nowy komentarz

Wkrótce na Twojej karcie użytkownika pojawi się komentarz dotyczący transakcji, w której brałeś udział.

Komentarz dotyczy transakcji: SUPER RYBY Aulonocara Mbuna Pyszczak Pyszczaki

Komentarz wystawił: Client:34724968

Rodzaj komentarza: Pozytywny

Treść komentarza:

"W 200% Polecam użytkownika :) Pełen profesjonalizm i naprawdę człowiek z pasją. Rybki w świetnej formie pełne energii. Bardzo starannie zapakowane. Także nie wahać i nie zastanawiać się tylko kupować :) "

Opublikowano
Witam fish_magic jeżeli nie Masz padnięć to rób swoje oba transporty są nielegalne bynajmniej według mojej wiedzy . Wysyłałem pkp i pks i zawsze było ok rzeczywiście ten temat to bicie piany Pozdrawiam

Wysyłka ryb PKP i PKS również jest nielegalna.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.