Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozner – zawsze (a na pewno od dłuższego czasu) priorytetem były dla Ciebie Copadichromis Geertsi.

Poświęciłeś już co nieco (nawet Mdoki). A może zrób im akwa jednogatunkowe kilkusamcowe.

W zasadzie dwugatunkowe….bo są jeszcze żyjące w trochę innym świecie Synodontisy, a nawet trzygatunkowe ….(przeproś ode mnie Zbrojnika).

Albo Lethrinopsy połącz z "torpedowatymi" Copadichromisami (bardziej śmiałymi, ale nie przesadnie jak C.borleyi, by nie wzięły Lethrinopsa "pod but")

Co ja jeszcze chciałem ......trzymam kciuki:icon_smile:

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, pozner napisał:

Moja przygoda z tym gatunkiem pewnie tak się zakończy.

Dlatego to napisałem. Zostanie jednkgatunnkowe, żeby doprowadzić temat do końca. Jeszcze poczekam, ale albus będzie tylko większy, a co za tym idzie mocniejszy. Nadzieja w tym, że drugi samiec się ujawni, a jest do tego kandydat i "agresja" będzie przekierowana, a po wtóre, że samice są samicami, ale to już chyba samca teraz by motywowało, choć z tym gatunkiem to nic nie wiadomo.

Edytowane przez pozner
Opublikowano

No nie, nie wyobrażam sobie ich łapania. Poza tym dojdą wtedy trzy samice od kol. Midran, gdyż u niego albusy były na dnie w chierarchii i ostały mu się właśnie 3 samice (chyba:P).

Opublikowano
12 minut temu, spiochu napisał:

Bosz, jak one sobie dają radę w naturze ;)

Dzieli je różnica poziomów występowania. Geertsi występują od 25m w dół, więc mają małą konkurencję. Może tu trzeba dopatrywać ich usposobienia. Zauważyłem że po obniżeniu temperatury do 24' geertsi się ożywiły. Może to moje wrażenie. 

Opublikowano

To raczej pytanie retoryczne było ale dzięki za wyjaśnienie :)
Jak masz możliwość to może spróbuj na stałe obniżyć temperaturę do 24,5 st C :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Nie jest lekko w tym biotopie czasami, ale (prawie) jednogatunkowe z Copadichromis dla mnie brzmi superowo. Jeśli oczywiście dla Ciebie to najważniejsza ryba. Pokazały by wtedy swoje wdzięki. 

Przyszła mi do głowy Aulonocara kandensis jako towarzystwo dla nich. Ponoć jest wstydliwa ryba, ale podobnie ciemne ubarwienie?.