Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, crav napisał:

Testuje dosyć intensywnie na kilku akwariach flipper max'a i nie zauważyłem żadnej rysy, a jak za głęboko wjechałem w piach to pod kontem wyjeżdżam i się bokiem wysypal.... Martwi mnie jednak odwracanie go... Słabo mi wychodzi to...

Podobne mam efekty. A odwracanie pokaże Ci Zbyniu jak wpadnedo ciebie ;-)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Śpiochu , crav ,stan powiedzcie czy warto zakupić ten czyścił flipper standard? Widzę w necie same dobre opinie , drogi jest wiec chce mieć pewność ze Warto go kupić, chyba ze teraz kupilibyscie coś innego , jesli tak to co ?  :) , gąbka kuchenna narazie czyszczę szyby ale po pierwsze nie chce wkładać rak do akwarium (ściągać szyby itd),  po drugie lepiej widać co się robi manewrując takim czyścikiem ? Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

witam

ja już od miesiąca czekam co Zbyszek i Stasiu powiedzą i od miesiąca nie mam żadnego czyścika tylko bardzo mokre ręce .... a no i gąbki :(  

tak że panowie ja też czekam na waszą opinie .... co do Flippera bo nie dość że bujam się z zakupem to jeszcze jaki ?...... zmiana ...pewna 100 % ( po odwiedzinach Zbyszka :) ) zmiana akwa   i co ??? zamiast 10mm będzie 15mm tak że proszę o wasze opinie   ... warto ? 379 PLN za ten MAX  ???? bo normalny do niby 9,5mm a różnica cenowa dość poważna co do konkurencji  ??? )

Edytowane przez Dariusz
Opublikowano

Ja za niebawem chyba tez zamowie tego max. Szyba 15mm wiec standard odpada. Tez micaie wydaje kupa kasy jak za czyscik, ale jezeli wart tego to bez zastanowienia zamowie. 

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że w zasadzie czyszczę tylko stroną z nożem to teraz rozważał bym zakup czyścika Tunze. Szczególnie, jeśli do czyszczenia byłaby tylko przednia szyba bo żeby go przełożyć na boczną trzeba jednak ręce włożyć. Zaznaczam jednak, że nie widziałem nawet Tunze na oczy.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Ile akwari tyle potrzeb... Natomiast ja używam tylko przy piasku noża, a cała szybę jadę drugą stroną. Robię to co 3-4 dni bo po takim czasie robi mi się nalot a wtedy skuteczna druga strona, a szybę czysze znacznie szybciej...

Opublikowano
Godzinę temu, spiochu napisał:

Biorąc pod uwagę, że w zasadzie czyszczę tylko stroną z nożem to teraz rozważał bym zakup czyścika Tunze. Szczególnie, jeśli do czyszczenia byłaby tylko przednia szyba bo żeby go przełożyć na boczną trzeba jednak ręce włożyć.

Nie wiem skąd ta opinia się wzięła ale po raz kolejny zaprzeczam. Używam Tunze kilka miesięcy i nigdy nie moczyłem rąk aby przejść na boczną szybę. Czyścik przeskakuje bez najmniejszego problemu.

Opublikowano

Ja używam też,  tego czyscika i strona ze szmateczka robi robotę i naprawdę ładnie zbiera nalot, nożyk tez daje rade tylko trzeba pamiętać o modyfikacji dziurek od mocowania bo tamtędy wpada pod niego piach jak zagłeboko się wjedzie. Ja tez od czasu zakupu tego czyscika nie włożyłem ręki do wody przy myciu szyb. Obracania tez idzie się nauczyć