Skocz do zawartości

moduly RGB, ile dac kolorow podstawowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Temat troche malo zrozumialy, ale mi chodzi o to ile procentowo dac poszczegolnych kolorow zeby jakos to w miare wygladalo. Kiedys gdzies poczytalem ze najwiecej czerwonego, mniej niebieskiego i najmniej zielonego. Prosze o jakies info jak to mniej wiecej ma wygladac, ustawic np: czerwony 80% mocy, niebieski 60% mocy a zielony 30% ??. Nie wiem jak sie do tego zabrac. Moze ktos poda jak ma ustawione, ja ustawie u siebie i najwyzej doreguluje zeby mi pasowalo.

Ps mam moduly 5050 rgb i 5730 biale zimne.

Jeszcze sie zastanawiam czy nie ustawic na noc samego niebieskiego na okolo 20%

Pozdrawiam

Londo

Opublikowano

zalezy czy chcesz miec efekt bardziej mroczny czy standardowy biotop. Moim zdaniem nie mozesz zbyt mocno ściemnic tych niebieskich i czerwonych modułów bo pysie słabo beda sie wybarwiały;)

Opublikowano

Zawsze będziesz miał jakiś odcień nawet jak dasz wszystkie na taką samą moc po prostu musisz tak ustawić żeby rybki ładnie się mieniły najlepiej ustawiaj wieczorem łatwiej będzie dopasować tylko za dużo nie kombinuj żeby się pysie nie stresowaly za bardzo

Opublikowano

Siemanko.Ja mam moduły ustawione tak: Białe na 85% , czerwony 15% , niebieski 15% , zielony 0% i według mnie wszystko jest ok,rybki mają naturalne kolory itd ;)

Opublikowano

Ustaw tak a później dodaj niebieskiego lub zielonego. Urok Rgb to właśnie to, że możesz szukać barwy odpowiedniej dla Ciebie i Twojego akwarium. Noe bój się szukać bo w ten sposób nic nie uszkodzisz a może znajdziesz lepsze dla siebie ustawienie.

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie odnosnie sterownika leddimmerpro, moge go podpiac do komputera w czasie pracy, czy musi byc odlaczony ?