Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie, wszędzie tylko o tych 500 litrach pisze, a o 240 nawet nie wspominał :P ja mam tylko jedną wątpliwość. Napisałeś, że światło białe zimne, ale producent podaje 6000K. To chyba podchodzi jeszcze pod światło białe ciepłe, chyba że nie, to jak to w końcu z tymi barwami i temperaturami kolorów jest? :P robota to wiadomo, elektryk jesteś to Ci tu słodzić nikt nie będzie :D

Ponieważ światła białe zimne czyli 6000 i 6500 są nazywane potocznie światłem dziennym a dzienne jest ciepłe. Stąd błąd określania barwy 6k i 6,5k jako naturalnej/dziennej. Światło 6k i 6,5k jest światłem białym zimnym nazywanym dla prawidłowego określenia trupim. To jest to światło z sal operacyjnych. Ponieważ ma najlepsze rozchodzenie w tym w wodzie. Ale przy wpatrywaniu się ta barwa szkodzi na wzrok.

Prawidłowa ciepła to 2700 - 3200

Neutralna mw 4000 - 5000 - połączenie zimniej i ciepłej

Zimna 6000 - 6500

Przy 10000 jest na dwie strony bo może być zimno niebieska lub fioletowa i określa się ją zarówno jako zimną i ciepłą

Dochodzi tu pewne "ale". Jeśli nie kupujemy epistar, cree, samsung to musimy się liczyć z marginesem błędu i kolor widoczny dla oczu nie zawsze będzie odpowiadać rzeczywistości.

CoolPhone gratuluje smykałki do grzebania. Oby działało jak najdłużej. Zbiornik dobrze oświetlony. Chyba tak lubisz:) Ja wolę trochę mniej ale trzymam kciuki.

Sam pasek ledowy jest szczelny - ma specjalną przeźroczystą otoczkę

Zrobiłeś może fotkę z boku tzn tak aby było widać jak grubo jest nalane?

• Dziękuję 1