szkodnik666 Opublikowano 23 Listopada 2015 #1 Opublikowano 23 Listopada 2015 Witam . Od momentu odpalenia nowego filtra w akwarium irytuje mnie trochę jego głośna praca. Pomimo zamkniętej szafki "burczenie" słychać 4 metry dalej . Gdy kołyszę kubłem zaczyna charczeć mocniej jak by dostawało się powietrze ... Czy może dalej jest zapowietrzony i najlepiej go otworzyć przeczyścić wirnik i zalać jeszcze raz przed odpaleniem ? Filtr działa 3 dni , kupiony jako nowy .
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Listopada 2015 #2 Opublikowano 23 Listopada 2015 ..prawdopodobnie jest zapowietrzony jeszcze. Poruszaj nim co jakiś czas mocno na boki . Chyba ,że ma zawór odpowietrzający albo taki przycisk do zassysania wody to wtedy wciskaj ten przycisk co jakiś czas ( ja nie znam tych filtrów osobiście ale często to pomaga w innych filtrach). Poczytaj tutaj... http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/filtracja/uruchomienie-eheima-2213-z-zaworami-37146.html 1
szkodnik666 Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor #3 Opublikowano 23 Listopada 2015 Ten filtr to poprostu wiadro do którego dołem wpada woda a górą wypompowywana jest do akwarium . Nie mam nawet zaworów które są w opcji Bardzo pomocny link. Dziekuję
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Listopada 2015 #4 Opublikowano 23 Listopada 2015 Nie mam nawet zaworów które są w opcji ...za to ma cenę Ruszaj nim często to powinno pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi