Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zgadzam się w 100%. Jeśli takie mu się podoba, to niech zostawi jak jest. O obsadzie już wszystko zostało napisane.

-- dołączony post:

Gdy przypomnę sobie wystrój mojego pierwszego Malawi, to ogarnia mnie pusty śmiech. Myślę, że większość tu obecnych ma takie wspomnienia, włącznie z Prezesem ;)

Trzeba samemu dojrzeć do zmian.

Jakoś trzeba zacząć :P póki co wystrój zostaje , rybki przetrzebione jest 10 sztuk Saullosi ale jest tak jakoś nudno czytaj jednokolorowo :( z jakim gatunkiem mogę je pomieszać ?

Opublikowano

W tym akwarium nie możesz ich pomieszać z żadnym gatunkiem ponieważ jest ono wystarczające tylko na harem Saulosi. Poczekaj trochę, wybarwią się samce i będziesz miał dwa kolory. Poza tym w tym biotopie nie chodzi tylko o kolory, obserwuj ryby i czerp radość z ich zachowań...

Opublikowano
rybki przetrzebione jest 10 sztuk Saullosi ale jest tak jakoś nudno czytaj jednokolorowo :( z jakim gatunkiem mogę je pomieszać ?

No do twojego zbiornika 112l Saulosi to dobry wybór jako obsada jedno-gatunkowa,niestety za mały zbiornik żeby dołożyć drugi gatunek,no i nie będziesz miał jednokolorowo z saulosi a dwu kolorowo bo samce są niebieskie w czarne pionowe pasy,a samice żółte ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

troszku różnica w 450l bajrona a 112l Łukasza:D

dla bajrona wystarczy 1,5l ceramiki w kuble a dla ciebie 500ml to będzie z nadmiarem.

reszta koszy nie musi być zapełniona bo to wodę hamuje ostro.

HW302 do 112l jest już przyszłościowy na następne większe baniaki Łukaszu będziesz miał ten kubeł:D

Zapewne kupując kubeł jakieś wkłady w "gratisie" dostałeś - dobrze by było jakbyś podał co tam masz? bo może nic nie trzeba kupować:D jak nie wiesz jak się nazywa to wal fotki ale w Podstawach tu tylko się przedstawiamy

Opublikowano
Panowie mam trochę inne pytanie dotyczące filtracji mam filtr HW302 i moje pytanie co użyć w 3 koszykach do filtracji ?

Ja mam w drugim baniaku o podobnym litrażu jak twój ten sam filtr HW-302 z jednym koszem ceramiki,a w pozostałych koszach mam gąbki+watolinę(zapewniającą krystaliczną wodę)...Oczywiście waty nie musisz dawać tak jak ja mam...

Dodatkowo na wlocie mam założoną gąbkę służącą jako prefiltr...

Przepływ jest ok,bez jakiegokolwiek spadku,a woda klarowna ;)

Opublikowano
troszku różnica w 450l bajrona a 112l Łukasza:D

dla bajrona wystarczy 1,5l ceramiki w kuble a dla ciebie 500ml to będzie z nadmiarem.

reszta koszy nie musi być zapełniona bo to wodę hamuje ostro.

HW302 do 112l jest już przyszłościowy na następne większe baniaki Łukaszu będziesz miał ten kubeł:D

Zapewne kupując kubeł jakieś wkłady w "gratisie" dostałeś - dobrze by było jakbyś podał co tam masz? bo może nic nie trzeba kupować:D jak nie wiesz jak się nazywa to wal fotki ale w Podstawach tu tylko się przedstawiamy

tak wkłady były free :) a dostałem ceramikę , zeolit i coś podobnego do waty

Opublikowano
A ja tam fluvala 405 całego mam z ceramiką:D

-- dołączony post:

no to już kupować nie musisz

to zawalić go całego ceramiką ? a co będzie zatrzymywało brud ? ceramika niema takiej funkcji