LECHPL Opublikowano 22 Listopada 2015 #1 Opublikowano 22 Listopada 2015 Akwarium funkcjonuje od roku, w założeniu miało być na jasno, ale poległem w walce z glonami i tło jest ciemne. Akwarium typowe 450 L. Oświetlenie to JBL MARIN DAY T8 36W Filtracja: JBL e1501 GREENLINE Filtr przelewowy oparty na pompie ATMAN AT-306 Obsada: Aulonocary Nyassae 2+3 Usisya 10 szt (moje młode ok 7,8cm) Copadichromis Trewavasae (15 szt moich młodych ok 5 cm)
Andrzej Głuszyca Opublikowano 22 Listopada 2015 #2 Opublikowano 22 Listopada 2015 ...podoba mi się. A Nyassae pięknie w tym świetle wygląda.
stan Opublikowano 22 Listopada 2015 #4 Opublikowano 22 Listopada 2015 Fajne akwa i ryby ale brunatnice obłędne i przepiękne.
MatiK Opublikowano 22 Listopada 2015 #5 Opublikowano 22 Listopada 2015 Rzeczywiście fajnie, ale karmę to chyba wiadrami sypiesz
LECHPL Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor #6 Opublikowano 22 Listopada 2015 Dzięki za dobre słowo. Fakt ryb nie głodze, ale jakiś grubasów nie widze, tutaj przed zdjęciem podkarmiłem krewetkami żeby mniej się ruszały. MatiK jeżeli chodzi tobie o Nyassae ze zdjęcia to od maleńkości jest bardzo żarłoczna.
tom77 Opublikowano 22 Listopada 2015 #7 Opublikowano 22 Listopada 2015 Akwa ładne .... No to biorę się za wyciąganie kamieni.....od lewej - pierwszy i piąty (zakładam, że jest ich sześć) .... Nie przejmuj się - to tylko moje zdanie. Pozdrawiam -- dołączony post: Hm... zastanawiam się nad czwartym. -- dołączony post: Poważnie zastanawiam się nad czwartym.
LECHPL Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor #8 Opublikowano 22 Listopada 2015 Ten pierwszy wywale to piaskowiec tam planuje dać jakiś korzeń ale muszę znaleść tam ten pasujący, reszta wszystkie jak i tło sztuczne poprzyklejane. Teraz przeliczyłem pierwszy musi zostać piaskowiec jest nad nim.
tom77 Opublikowano 22 Listopada 2015 #9 Opublikowano 22 Listopada 2015 Nie da się ukryć, że jak na same grzebacze, to teoretycznie trochę maławo odsłoniętego piasku. Już nie marudzę...obiecuję
pozner Opublikowano 23 Listopada 2015 #10 Opublikowano 23 Listopada 2015 Bardzo ładny baniak, pięknie zarośnięte kamienie, aż szkoda, że nie ma tam mbuny Mam dwie uwagi; czy ten dziwny, pionowy kamień po lewej stronie, nad tym pierwszym , coś zasłania? Wygląda dziwnie, nienaturalnie. Druga kwestia ma związek z wręcz alergicznymi reakcjami toma77 na ilość kamieni Usunąłbym!!!! dwa środkowe kamienie. Myślę, że zwiększyłoby to głębię.
Rekomendowane odpowiedzi