LECHPL Opublikowano 16 Listopada 2015 #11 Opublikowano 16 Listopada 2015 Może z innej strony, czym karmisz ? J karmiąc płatkami OSI dokupiłem Tropicala i jak wieczorem zerkłem na piach to zdębiałem tak był zas... .
egon44 Opublikowano 16 Listopada 2015 #12 Opublikowano 16 Listopada 2015 Może z innej strony, czym karmisz ? J karmiąc płatkami OSI dokupiłem Tropicala i jak wieczorem zerkłem na piach to zdębiałem tak był zas... . Moim zdaniem karmienie nie ma nic do tego syfek zawsze będzie bo pyśki to brudaski .Stawiam na złe ustawienie cyrkulacji w akwarium...Spróbuj jak tobie radzi JemioloSeba.Ja sam mam identycznie czyli falownik i mechanik po prawej a biolog po lewej i czyściutko mam....Ustaw sobie wyloty po skosie na tylnią szybę,a biologa na przednią i zobaczysz co będzie.
deccorativo Opublikowano 16 Listopada 2015 #13 Opublikowano 16 Listopada 2015 Seba ma rację , trzeba kombinować z ustawieniami ale odchudzenie biologa jak najbardziej. Z filmiku nie widzę czy na zasysach kubła są duże gąbki i czy są tuż nad piaskiem. Jeśli nie to ta gąbka w kuble może być nie złym szambem ale tylko domniemam. Widzę że RW dmucha na taflę a moim zdaniem powinien poziomo przy dnie gonić gówienka do zasysu imechanika i do tych zasysów kubłowych. Tylko mechanik powinien poruszać taflą. Może takie ustawienia rozwiążą problem. Na pewno trzeba eksperymentować
amigo76 Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor #14 Opublikowano 17 Listopada 2015 słuchajcie watę dać? otworzyłem biologa-niezaciekawie!! zostawię gabka bio cera max lawa i tyle
JemioloSeba Opublikowano 17 Listopada 2015 #15 Opublikowano 17 Listopada 2015 Watę wyrzuć... Jak masz gąbkę na zasysie kubła to możesz sobie nawet tę ze środka podarować. Tak, tyle. 1
JemioloSeba Opublikowano 17 Listopada 2015 #17 Opublikowano 17 Listopada 2015 Tak, zostaw tę bio cerę i lawę a na zasys załatw sobie prefiltr w postaci gąbki zakładanej na rurkę. To czyścisz przy podmianach wody. Co do ustawień cyrkulatora to tak jak pisał deccorativo proponuję falownik skierować nieco niżej aby poruszał te kupy z dna. Aquaela ustaw na taflę wody aby napowietrzał odpowiednio. Kombinuj bo nie ma gotowych schematów.
amigo76 Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor #18 Opublikowano 17 Listopada 2015 jak mam aquela nastawić na taflę? on tylko na boki chodzi?!:?:
JemioloSeba Opublikowano 17 Listopada 2015 #19 Opublikowano 17 Listopada 2015 A takiej "łopaki" w zestawie nie miałeś? Może tylko w wersji Turbo dają do zestawu - nie wiem. Skoro nie Aquaela to wylot z biologa ustaw na taflę. Byle coś nią poruszało i napowietrzało ale nie cyrkulator Jebao bo on musi Ci ten syf z piasku zgarnąć.
amigo76 Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor #20 Opublikowano 17 Listopada 2015 jest łopatka. a propos nie dałem wcześniej prefiltra na biologa , tyle żwirku że głowa mała. zostawię 2 gąbki w biologu na górze na wszelki ..jak myślisz? -- dołączony post: mechanik wysoko na dnem ma być? chodzi mi gąbkę?
Rekomendowane odpowiedzi