Skocz do zawartości

Zdjęcia a prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
...uwierz mi Piorze ,że to żaden problem!

Wiem, zdarzyło mi się usuwać już parę rzeczy ze zdjęć.... prywatnych :) I to z zerowym pojęciem o grafice...

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Jeżeli chodzi o ścisłość to na tych dwóch aukcjach (druga to z tym samym łupkiem tylko do kupienia w pakiecie 10 kg) w sumie są trzy zdjęcia mojego autorstwa. Pochodzą z okresu kiedy zaczynałem z Malawi.Pierwsze w nagłówku aukcji,drugie mniejsze-pierwsze z lewej gdzie na pierwszym planie jest serpentynit , no i fotka z roślinami. Zdjęcia dwóch pierwszych wrzucałem też na inne forum,niestety obecnie nie mogę ich tam zobaczyć ,znikły po awarii forum,co nie znaczy że nie mam ich na dysku kompa :)

Tak jak pisaliście napisałem maila do Pana z Centro Stone z poziomu portalu aukcyjnego korzystając z "Pytanie do sprzedającego" ,nie ma innego kontaktu oprócz telefonicznego. Widzę że sprzedający się logował na portal, niestety nie raczył odpisać, aukcje dalej wiszą z moimi fotami.

Opublikowano

Napisz teraz do administratora. Zagróź konsekwencjami prawnymi. Równocześnie napisz do oferenta. Zrób zrzut ekranu oferty na wszelki wypadek. Na twoim miejscu skontaktowałbym się z prawnikiem. Jeśli firma gościa działa całkiem prężnie i dochodowo, możesz walczyć o konkretne pieniądze.

Może najpierw skontaktuj się z prawnikiem ?!

Opublikowano

Zrobiłem print screena strony aukcji i w paint zaznaczyłem które zdjęcia maja być usunięte. Chce je wysłać temu sprzedawcy,czy to nie będzie z mojej strony łamie praw autorskich ?

Opublikowano
Zrobiłem print screena strony aukcji i w paint zaznaczyłem które zdjęcia maja być usunięte. Chce je wysłać temu sprzedawcy,czy to nie będzie z mojej strony łamie praw autorskich ?

Skoro zaznaczone zdjęcia są Twoje i chcesz żeby je usunął to jak chcesz złamać swoje własne prawa autorskie? :P

Opublikowano
Skoro zaznaczone zdjęcia są Twoje i chcesz żeby je usunął to jak chcesz złamać swoje własne prawa autorskie? :P

Doprecyzuję ,oprócz moich są tam tez inne ,nie moje już fotki :D

Opublikowano
Chce je wysłać temu sprzedawcy,czy to nie będzie z mojej strony łamie praw autorskich ?

Czym innym jest prywatne przesyłanie określonych treści, a czym innym jest czerpanie z tych treści korzyści. Gdyby ten facet pokazywał twoje zdjęcia swoim znajomym, nie ma tematu. On wykorzystuje twoje zdjęcia w celu osiągania wymiernych korzyści. Mało tego, twierdzi, że się na to zgodziłeś.

Jeśli firma nie reaguje, udokumentuj wszystko, znajdź prawnika i dawaj z pozwem. Tak jak Ci napisałem, jeśli firma prężnie działa, możesz mieć z tego konkretne pieniądze. Przede wszystkim skonsultuj się z prawnikiem.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.