Skocz do zawartości

Problem przy klejeniu akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich kolegów i koleżanki

Zaczynam przygodę od nowa po kilku latach przerwy. Zabrałem się tym razem do samodzielnego sklejenia akwarium i zaczęły się schody. Podejścia klejenia były już trzy i nadal mam jeden problem z którym w żaden sposób nie mogę sobie poradzić nie mam pojęcia co może być przyczyną więc tak:

Po sklejeniu akwarium wszystko wygląda w porządku niestety na drugi dzień po klejeniu wychodzą w spoinach pęcherzyki powietrza lub takie dłuższe linie powietrza.

Szyby czyszczę acetonem potem suchą szmatką. Klej soudal do szkła.

Proszę o jakiekolwiek wskazówki które mogą pomóc.

Pozdrawiam serdecznie Adrian

P. S w załączniku zdjęcie spoiny akwarium

post-16555-14695725066664_thumb.jpg

Opublikowano

Kiedyś się tutaj wypowiadał Przemek i z tego co pamiętam, mówił że takie małe pęcherze w spoinach są na porządku dziennym. Niestety nie mam za wiele czasu żeby dokładnie poszukać tematu, ale coś takiego mi się obiło o uszy :D

Opublikowano
Kiedyś się tutaj wypowiadał Przemek i z tego co pamiętam, mówił że takie małe pęcherze w spoinach są na porządku dziennym. Niestety nie mam za wiele czasu żeby dokładnie poszukać tematu, ale coś takiego mi się obiło o uszy :D

U mnie dzieje się to za bardzo. Te pęcherzyki robią się duże i nieestetyczne i troszkę nie pewne bo duże. Niestety trzeba uznać klejenie za porażkę i odpuszczam sobie dalsze próby. Nie pozostaje nic innego jak zakup gotowego zbiornika.

Adrian

Opublikowano
Powiem tak kupując nowe masz te dwa lata gwarancji....

Zgadza się gwarancja jest dobra ale szkoda mi szyb tym bardziej że zamówiłem optiwhite i wydałem już pieniążki. Teraz wyszło,że muszę wydać znów kasę na akwarium eh.

Opublikowano
Zgadza się gwarancja jest dobra ale szkoda mi szyb tym bardziej że zamówiłem optiwhite i wydałem już pieniążki. Teraz wyszło,że muszę wydać znów kasę na akwarium eh.

Nie musisz wydawać kasy na akwa . Kup ten środek do usuwania silikonu , wyczyść te szyby i zapłacisz tylko za klejenie.