Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja dałbym co najmniej dwie:) Dałbym Sylvanię GroLux z przodu i Aquamedic 15000K z tyłu. A najlepiej dwa takie zestawy :) Piękna barwa i jasno w akwarium.

Opublikowano

a ja zrobiłbym belkę na ledach , kupił sterownik i masz naprawdę wielkie pole do popisu ; ustawiasz sobie jak chcesz natężenie światła i barwę w zalezności od pory dnia : świt , południe , popołudnie , wieczór i noc ... a dużo mniejsze zużycie energii :)

Opublikowano

Też polecam ledy :) Dużo mniej wyjdzie na watach a co do ustawień to można się pobawić w kolor światła np jeśli dasz RGB , a ja mam białe/niebieskie/czerwone i też można bardzo ciekawą barwę ustawić. Oczywiście odpowiednie sterowniki do tego ale nie wychodzi drogo takie coś.

[300] Malawi

Opublikowano

Dał bym dwie aqua medic 10k 2szt.

Jak widzisz ile ludzi tyle pomysłów...

A ilu jest co by dało hqi nic nie napiszą bo wiedzą, że ledy "rządzą “

Opublikowano

...jeżeli masz dwie w pokrywie czy też belce to po prostu jedną odejmij ( o ile jest taka możliwość) i wtedy sam zobaczysz co Ci się bardziej podoba. Jak już to polecam tylko jedną i to Power Glo firmy Hagen. Też tak mam..i jeszcze zrobiłem małą kombinację aby było ciemniej bo jednak wolę ciemne klimaty w naszym biotopie.

Opublikowano
...jeżeli masz dwie w pokrywie czy też belce to po prostu jedną odejmij ( o ile jest taka możliwość) i wtedy sam zobaczysz co Ci się bardziej podoba. Jak już to polecam tylko jedną i to Power Glo firmy Hagen. Też tak mam..i jeszcze zrobiłem małą kombinację aby było ciemniej bo jednak wolę ciemne klimaty w naszym biotopie.

ja też.;) i pewnie tak zrobię ! dzisiaj zamawiam!

poz

-- dołączony post:

i lipa !!! muszą być dwie ! nie działa jak odejmę jedną!!!:mad:

Opublikowano

słuchajcie to podajcie jakiś link ! na baniaczek 375 , chcę kupić a do końca nie wiem co! mam też led ale słabiutki zrobiony z taśmy ledowej kolorowej ale za słaby!