Skocz do zawartości

Pękł baniak co wtedy???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
..uwierz mi ,że Twoja żona jeszcze nie wie ale będzie właścicielką jeszcze większego akwa:) Wspomnisz moje słowa:)

Że po prostu będzie właścicielką to jedno, ja myślę, że sama będzie chciała większe za jakiś czas. Ja tak miałem :D i Tobie życzę tego samego ;)

• Dziękuję 1
Opublikowano

No no, co żona powie !

Pewnie masz jak w gierce kilkanaście żyć i jak nie w tym to w innym życiu będziesz miał akwarium na jakie cię stać czy masz miejsce więc teraz nie będziesz drażnił żony. To zapytaj jej skoro TY masz zrezygnować z akwarium to może Ona niech zrezygnuje ze swoich marzeń bo może to ona ma kilka żyć ;-)

A o pęknięte akwarium sie nie martw jak pęknie to czy to 120 czy 1000l to i tak niezły kipisz na który nikt nie jest przygotowany ;-)

• Dziękuję 1
Opublikowano
No no, co żona powie !

Pewnie masz jak w gierce kilkanaście żyć i jak nie w tym to w innym życiu będziesz miał akwarium na jakie cię stać czy masz miejsce więc teraz nie będziesz drażnił żony. To zapytaj jej skoro TY masz zrezygnować z akwarium to może Ona niech zrezygnuje ze swoich marzeń bo może to ona ma kilka żyć ;-)

A o pęknięte akwarium sie nie martw jak pęknie to czy to 120 czy 1000l to i tak niezły kipis zna który nikt nie jest przygotowany ;-)

By spać spokojnie wykupiłem w WARCIE polisę i śpię spokojnie;-)sąsiad poniżej też;-)

Opublikowano
By spać spokojnie wykupiłem w WARCIE polisę i śpię spokojnie;-)sąsiad poniżej też;-)

Ja tak samo tylko ze mam 2 sąsiadów a na dodatek salon fryzjerski pod sobą.

Opublikowano
skoro taki z ciebie kozak:Dto przyjedz i powiedz moje zonie to osobiście w moim imieniu a ja w tym czasie pojadę z 200km dalej;-)

Z chęcią bym przyjechał żeby przegadać to twojej żonie :P ale odległość duża no i praca mnie blokuje niestety żeby pozwolić sobie na wyjazdy................Ja miałem z narzeczoną podobnie jak ty... była przeciwna postawienia kolejnego baniaka,ale zanim do mnie się wprowadziła 7 lat temu miałem jedno akwarium 30l z krewetkami potem po jej przeprowadzce do mnie doszło roślinne 112 z rybami typu gupiki,molinezje i Pielęgniczki Kakadu,ale jak pojawiły się maluchy Kakadu to już uległa widząc jak samica bierze maluchy do pyszczka jak za daleko odpłynęły od jej kryjówki gdzie złożyła ikrę,potem już sama obserwowała je i karmiła....To z krewetkami mam do dzisiaj ale krewetki jeśli mam w nadmiarze służą teraz jako pokarm dla pyśków ;) teraz już mam cztery baniaki z tego 2szt puste(112l) jedno po tym roślinnym i za niedługo dojdzie jeszcze jedno około 200-250l :) dodam wszystkie zamierzam zalać,oczywiście były małe problemy z narzeczoną ale postawiła warunek,mogę postawić baniak ale jak ten jeden z tych pustych 112 będzie jej(zażyczyła sobie że chce w nich mieć Pielęgniczki Kakadu) hehe to wogóle nic się nie zastanawiałem i się zgodziłem bez namysłu uśmiechając się pod nosem :P .................Złota recepta na jej decyzję u mnie była taka że bardzo dużo razy jej pokazywałem rybki u mnie zachęcałem do karmienia i oglądania ich zachowań,opowiadałem jej o nich itd i w końcu spodobało jej się ta moja pasja zainteresowania akwarystyką ;) więc próbuj tak jak ja robiłem może akurat ją przekonasz musisz być dobrej myśli.....Tylko zapamiętaj jedno,nierób tego nachalnie i przede wszystkim idąc na żywioł jak to robisz teraz z tym szybkim startem twojego baniaka(zachwianymi parametrami i ratowaniu ryb przez zgonem przez złe parametry)....Powoli powoli i jeszcze raz powoli a na pewno się uda czego tobie osobiście życzę ;)..............Ps.zapomniałem dodać że w niedalekiej przyszłości zamierzam już postawić baniak z prawdziwego zdarzenia(jak największy jaki mi wlezie do pokoju) oczywiście narzeczona zgodziła się bez najmniejszego problemu :)
Opublikowano

Ja tak miałem z rodzicami. Na moja 240tke po co Ci to itd. Mało miejsca a co jak pęknie. A później saulosi oglądali. Byle nie większe tak mi mówili. A teraz stawiam 300l w obiegu morskiego. Ostatnio właśnie ojciec przyszedł i dopytywal się jak sump działa itd. I zapowiedział ze nawet kilka ryb mi kupi ;)

Także musisz próbować.! :D

Jakby człowiek tak szybko się poddawał to do dziś byśmy z dzidami po lesie biegali :P

Opublikowano

Jakie pokojowe rozwiązania :-)

Można też z innej strony ją podejść...

Skoro wie że masz pasje akwarystyczną i żeby ją rozwijać powinieneś mieć większy baniak to jej to powiedz prosto z mostu.

Jeżeli się nie zgodzi to przez kolejne 2 tygodnie przychodź do domu naje*any i na bank dojdzie między Wami do poważniej rozmowy, wtedy atut będzie po Twojej stronie bo jej wytłumaczysz że skoro przez nią nie możesz rozwijać pasji akwarystycznej to znalazłeś sobie nową...

• Dziękuję 1
Opublikowano
Jakie pokojowe rozwiązania :-)

Można też z innej strony ją podejść...

Skoro wie że masz pasje akwarystyczną i żeby ją rozwijać powinieneś mieć większy baniak to jej to powiedz prosto z mostu.

Jeżeli się nie zgodzi to przez kolejne 2 tygodnie przychodź do domu naje*any i na bank dojdzie między Wami do poważniej rozmowy, wtedy atut będzie po Twojej stronie bo jej wytłumaczysz że skoro przez nią nie możesz rozwijać pasji akwarystycznej to znalazłeś sobie nową...

hahahah rozwaliło mnie to :D,

"jeśli coś wygląda głupio ale działa, nie jest głupie!" :D

Opublikowano
Ja tak samo tylko ze mam 2 sąsiadów a na dodatek salon fryzjerski pod sobą.

ja nawet nie dopuszczam takiej mysli ze peknie, podemna jest serwerownia tv kablowej!!!! :-D

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.