Daniel1990 Malawista Opublikowano 29 Października 2015 #1 Opublikowano 29 Października 2015 Witam co o tym sadzicie, akwa 120l Malawi:) nastąpi zmiana banioka na240l z podwójną filtracją. Mile widziana wasza opinia pozdrawiam:) a o to filmik Pyszczaki 120L - YouTube proszę o wyrozumiałość, bo ja tu jestem nowy i się uczę
MatiK Opublikowano 29 Października 2015 #2 Opublikowano 29 Października 2015 O matko... Jeśli nie przyszedłeś trollować i naprawdę chcesz coś zmienić to niestety do zmiany jest wszystko...
stan Opublikowano 29 Października 2015 #3 Opublikowano 29 Października 2015 Wszystko źle ! Obsada brak piachu pewnie i filtracja kiepska. Zapraszam kolego do naszego FAQ tam jest sporo informacji o rybach z naszego biotopu. Także warto przejrzeć temat o obsadach itd. Wystrój to już twoja prywatna sprawa coś tam se zapodał do akwarium ;-)
eljot Opublikowano 29 Października 2015 #4 Opublikowano 29 Października 2015 Dobrze będę wyrozumiały . Niestety to co masz w tym akwarium to wygląda jakby była wyprzedaż w zoologicznym . Te ryby z jeziora Malawi nadają się ale do zbiornika min. 375l (240 to za mało dla kilku z nich). Moja propozycja jest taka, sprzedaj oddaj to co tam masz i wystartuj od nowa jeśli podoba ci się nasz biotop na pewno otrzymasz pomoc. Zajrzyj na początek to FAQ i poczytaj forum abyś przygotował prawidłowo nowe akwarium, stawiaj największe jakie możesz.
Daniel1990 Malawista Opublikowano 29 Października 2015 Autor #5 Opublikowano 29 Października 2015 Miałem piach ale wyciepałem bo kopali w tym i były straszne dziury ;/ a po za tym filtr kubełkowy mi go wciągał , filtr mam na 240L. A co do obsady to kobieta takie chciała. Co znaczy ta wyprzedasz =D ?
stan Opublikowano 29 Października 2015 #6 Opublikowano 29 Października 2015 Wyprzedaż w zoologu - znaczy to że masz tam misz masz, pomieszane biotopy nie pasujące do takiego litrażu ryby. Ogólnie jest strasznie i jak masz zamiar postawić 240l to zrób to porządnie. Jak pisałem zacznij od naszego FAQ potem wertuj nasze forum - obsady, filtracja itd.
MatiK Opublikowano 29 Października 2015 #7 Opublikowano 29 Października 2015 No kopały bo właśnie taka ich natura. Pozbywając się piachu, pozbawiłeś ryby ich naturalnych zachowań. Nieważne, że filtr jest na większe akwarium, Twój zbiornik jest zwyczajnie za mały na te ryby, a obsadę dobieramy wg pewnych określonych zasad, a nie tak jak kobieta chciała. Poczytaj FAQ, tak jak radzą koledzy i zrób to porządnie bo na razie te ryby się męczą.
crav Opublikowano 29 Października 2015 #8 Opublikowano 29 Października 2015 o kurcze...malawi, wiktoria, brzanka, frejek w 120 cm...bałagan na bogato
MatiK Opublikowano 29 Października 2015 #9 Opublikowano 29 Października 2015 w 120 cm...bałagan na bogato W 120 LITRACH
Andrzej Głuszyca Opublikowano 29 Października 2015 #10 Opublikowano 29 Października 2015 ...następny. Jakiś ostatnio urodzaj.
Rekomendowane odpowiedzi