Skocz do zawartości

Metriaclima Zebra Gold Kawanga - opis i spostrzeżenia hodowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde na samca mi wygląda no ale skoro to samica to nie mam podstaw w to nie wierzyć. Trafić takie samice to było by cos pięknego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dostałem kilka miesięcy temu 13 szt. narybku od kolegi Przezda. Maleństwa miały jeszcze woreczki i trzeba było je trzymać w siatce ze spodkiem od filiżanki zawieszonej na akwa.

Za wcześnie je wypuściłem do ogólnego i niestety zostało 8szt. Teraz mierzą już ok 3-4cm i mają się świetnie.

Ciężko mi coś konkretnego o nich powiedzieć, zbyt krótka przygoda z nimi. Apetyt jest i w zasadzie jeszcze nic poza tym ich nie interesuje. Puźno zaczęły swobodnie pływać, z dala od skał mam na myśli. Młode saulosy np. wydają się odważniejsze w pirównaniu do nich.

Widzę od czasu do czasu rodziców u Przezdy i nie mogę się napatrzeć. Jego samiec ma już chyba 15cm i powala na kolana. Nie jest to jakiś tam żółto-brązowy pyszczak. Dokupił do nich jeszcze samiczki ob, ale na razie nie było zainteresowania.

Może i on coś dopisze. Ma już spore doświadczenia z nimi.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Cieszy mnie fakt, że temat nie "umarł"... ;) Życzę powodzenia w hodowli. Gold Kawanga cały czas siedzi mi w głowie i chyba skończy się na tym, że zamieszka u mnie w akwa ;)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

12 cm, duża samica OB, niestety dominuje jeszcze nad samcami, taka "wredna", że zamęczyła inkubującą brązową, niestety już było za późno na ratunek, jak wróciłem z pracy

• Dziękuję 1
Opublikowano

Super rybsko , obecnie mam teraz u siebie 5 samic OB plus samca OB plus chyba ukrytego samca. Rybska mega kolorowe, a żółty kolor samca wali z nóg. Samiec obecnie ma jakieś 10-11cm samice około 6-8cm 

DSC_6987.JPG

DSC_7473.jpg

Opublikowano

Bajka Twoje Kawangi OB są, a na tych 2 fotach to chyba są 2 różne samce, czy się mylę? Inne rozmieszczenie atrap, inaczej ubarwione.... chyba

Opublikowano

Oj będą się takie kiedyś prezentować w moim akwarium 200x80x60h, jak wrócę na emeryturę do Polski. Mega ciekawe zagadnienie wg. mnie to umaszczenie potomstwa, które będzie pochodzić od rodziców w ciapki i regularnych. Masz u siebie wersje pręgowane?