Skocz do zawartości

Tetra EX600 PLUS External Filter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany cieknie mi filtr po zalaniu z pod uszczelki (która ponoć jest nowa) . Smarowałem uszczelkę wazeliną ale mino kilku prób zalewania dalej cieknie z pod tych większych klamer znaczy w tamtych okolicach ,i nie wiem co zrobić .Jakieś sugestie? filtr używany od kolego wziąłem jak dzwoniłem to powiedział ze jemu tez cieknął ale po nasmarowaniu wazeliną przestał .

Opublikowano
Pany cieknie mi filtr po zalaniu z pod uszczelki (która ponoć jest nowa) . Smarowałem uszczelkę wazeliną ale mino kilku prób zalewania dalej cieknie z pod tych większych klamer znaczy w tamtych okolicach ,i nie wiem co zrobić .Jakieś sugestie? .

Sprawdź czy przy zamykaniu filtra uszczelka nie została zniekształcona,jeśli tak to pozostaje ci tylko zakup nowej jak kolega poniżej napisał ;)

Opublikowano

Nie znam filtra a na zdjęciu ciężko coś zobaczyć. Nie wiem jak boczne ale pod przednią klamrę można coś podłożyć na górną część, aby klamra mocniej ją dociągała do korpusu. W jakimś aquaelu, który ciekł niemiłosiernie zdało to egzamin, ale on miał 4 takie klamry. Nie wiem na jak długo bo po paru dniach go sprzedałem, ale przez ten czas testu było ok.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

hej.

Mi kiedyś ciekła 700 walczyłem z nią tydzień aż wywalczyłem. Wydawało mi się że kapie z pod uszczelki bo tak jak piszesz ciekło koło uchwytów. Rozebrałem okazało się że pod plastikową obudową głowicy jest pełno wody(szczałki żółte). Okazało się że woda kapie z najmniejszej uszczeleczki tej od zaworu aqua stopu(chyba tak sie to zwie) na połączeniu dwóch kulek (dokładnie na środku) po jednej ze odpływu/wpływu(zielona szczała) jak otwierasz zawór to się obraca ten mały elemencik i tam sobie kap kap kap woda dajej spływała jak gdyby ciekło na uszczelkach które uszczelniają ten odpływ plastikowych elementów które wchodzą bezpośrednio w głowicę(czerwona sczałka) i tam wpadały w ta kratkowaną obudowę. Gdy już się nazbierało doś, woda leciała pomiedzy szarą nakłądką a głowicą i po filtrze, więc patrząc na filter wydawało się jak z uszczelki. ufff

A co do szczelności to ja pod uszczelke dałęm tą białą taśme do uszczelniania gazu i zadziałało

post-15208-14695724739262_thumb.jpg

post-15208-14695724739639_thumb.jpg

Opublikowano

A ciekło, bo

hej.

na połączeniu dwóch kulek (dokładnie na środku) zielona szczała

;)))

Powiedz zielonej, żeby tego nie robiła ;DD

Opublikowano

Dzięki za sugestie może w tym tygodniu jeszcze raz spróbuję powalczyć z draniem:cool:

bo ostatnio to mi czasu brakuje na wszystko bo tyle mam roboty ....:(