Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy, na ile gatunków się nastawiasz. Na 3, czy na 2. Jeśli na 2, to do Twoich propozycji kolorystycznych pasuje Red Red/Blue i np Msobo. Dwa gatunki, an Twoje wymagania kolorystyczne spełniają.

Jeśli miałyby być 3 gatunki, zamiast Msobo dałbym Maingano, Caeruleus, Red Red. Tylko wtedy po jednym samcu, haremiki po 5 sztuk, żeby przerybienie w efekcie nie wyszło.

Opublikowano
Witam kolorystycznie jak w temacie

czy dobrym połączeniem będzie saulosi i red red ?

czy moze jakies inne 3 gatunki ?

prosze o propozycje

Ja mam saulosi + red red, wygląda to troche jednolicie bo saulosi tylko 1 samiec ładnie wybarwiony a reszta blada, samice żółte, ale niewiele różnią się od pomarańczowych red red, samce red red są blado pomarańczowe i moim zdaniem sa najładniejszymi rybami w zbiorniku:) Ogólnie jeśli chcesz mieć kolorowo to nie polecam red red + saulosi.

Opublikowano

Ja mam saulosi + red red, wygląda to troche jednolicie

Zgadzam się z tym. Ja mam Red Blue i Msobo w jednym zbiorniku i też się jednak trochę zlewają. Zanim zaczęły razem pływać u mnie, nie sądziłem, że będzie to aż tak widoczne. Ostatnio w galerii kolega Jakub zamieścił zdjęcia bardzo ciekawej odmiany M.Estherae-Senga ( :?: ), tak podpisał.

http://www.klub-malawi.pl/galeria.html Jeszcze teraz będą na 1 lub 2 stronie. Są zdecydowanie bardziej pomarańczowe niż np Red Red.