Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jestem nowy i prosze o rady... Prosze powiedzcie czym oczyszczacie dno akwarium? zwykle odmulacze nie daja rady bo procz odpadow, odchodow itp wciagaja takze piasek ktory jest wysypany w zbiorniku... Macie na to jakis patent?

Dzieki za wszelkie rady....

Opublikowano

metoda usta usta z odmulaczem :) fakt ze troche pisaku wpadnie do wiaderka,ale przy okazji piasek sie nieco czysci i pozniej z powrotem go do akwa- probowalem roznych metod łacznie z wybajerzonymi odmulaczami, jednak najszybsza metoda to wlasnie wezyk

Opublikowano

Potwierdzam. Ja na początku kupiłem wybajerzony odmulacz, użyłem 2 razy i stwierdziłem, że piernicze i jadę wężyczkiem. Wydaje mi się, że w malawi odmulaczem trduno się operuje bo jest dużo skałek i zakamarków, a wężykiem wszędzie (prawie) dojdziesz. Ja niebawem mój odmulacz wystawię na allegro.

Opublikowano

wlasnie zastanawialem sie nad jednym z bajerow oferowanych na allegro ale skoro nie zdaja egzaminu to pozostane przy zwyklej rurce. Dzieki wielkie za rady... pozdrawiam

Opublikowano

Potwierdzam opinie przedmówców, najlepszym rozwiązaniem jest wężyk. Mam tez odmulacz elektryczny i w sumie jest on bdb ale czasami ciężko dostać się w różne zakamarki więc stosuje go bardzo rzadko.