marcinml Opublikowano 24 Października 2007 #1 Opublikowano 24 Października 2007 witam jestem nowy i prosze o rady... Prosze powiedzcie czym oczyszczacie dno akwarium? zwykle odmulacze nie daja rady bo procz odpadow, odchodow itp wciagaja takze piasek ktory jest wysypany w zbiorniku... Macie na to jakis patent? Dzieki za wszelkie rady....
smile84 Opublikowano 24 Października 2007 #2 Opublikowano 24 Października 2007 metoda usta usta z odmulaczem fakt ze troche pisaku wpadnie do wiaderka,ale przy okazji piasek sie nieco czysci i pozniej z powrotem go do akwa- probowalem roznych metod łacznie z wybajerzonymi odmulaczami, jednak najszybsza metoda to wlasnie wezyk
romekjagoda Opublikowano 24 Października 2007 #3 Opublikowano 24 Października 2007 Potwierdzam. Ja na początku kupiłem wybajerzony odmulacz, użyłem 2 razy i stwierdziłem, że piernicze i jadę wężyczkiem. Wydaje mi się, że w malawi odmulaczem trduno się operuje bo jest dużo skałek i zakamarków, a wężykiem wszędzie (prawie) dojdziesz. Ja niebawem mój odmulacz wystawię na allegro.
marcinml Opublikowano 25 Października 2007 Autor #4 Opublikowano 25 Października 2007 wlasnie zastanawialem sie nad jednym z bajerow oferowanych na allegro ale skoro nie zdaja egzaminu to pozostane przy zwyklej rurce. Dzieki wielkie za rady... pozdrawiam
sysgone Opublikowano 25 Października 2007 #5 Opublikowano 25 Października 2007 zwykla, przezroczysta rurka sprawdza sie najlepiej
zamioculcas Opublikowano 25 Października 2007 #6 Opublikowano 25 Października 2007 Potwierdzam opinie przedmówców, najlepszym rozwiązaniem jest wężyk. Mam tez odmulacz elektryczny i w sumie jest on bdb ale czasami ciężko dostać się w różne zakamarki więc stosuje go bardzo rzadko.
Rekomendowane odpowiedzi