amigo76 Opublikowano 9 Października 2015 #1 Opublikowano 9 Października 2015 witam szukam LEDA do swojego 375. chciałbym zmieniać kolory które podkreślą kolory pysków, chodzi mi też o światło nocne,zmierzchowe. mam pokrywę z dwoma T5 moc 54. chodzi także o sposób montażu , widziałem na allegro różne ,ale chodzi mi o wasze zdanie! jakie używacie i jak wam się spisują? poz
timi-akwaria.pro Opublikowano 10 Października 2015 #2 Opublikowano 10 Października 2015 Proponuję moduły LED RGB w zestawie z białymi, można je kupić np. tutaj: http://www.smd-led.pl/moduly_led.php?pro_id=769 Do tego sterowanie Led Dimmer Pro (www.palabras.pl), czyli sterownikiem wykonanym przez kolegę RomanoLindano. Jest bardzo dużo wątków na naszym forum dotyczących oświetlenia LED, więc proponuję skorzystać również z wyszukiwarki:)
amigo76 Opublikowano 13 Października 2015 Autor #3 Opublikowano 13 Października 2015 trochę inne pytanie -jakim sposobem można przyciemnić jedną T5 > chyba mam za dużo światła!
kado Opublikowano 13 Października 2015 #4 Opublikowano 13 Października 2015 folią aluminiową owiń boki , a zostaw "okno" tylko na środku 1
epso Opublikowano 8 Lutego 2016 #5 Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam. Nie będę tworzył nowego wątku więc napiszę tutaj. Mam zbiornik tak jak w temacie, czytałem wiele na temat oświetlenia LED większość poleca moduły led samsunga z 4 diodami. Chciałem je zamówić ale ciężko je dostać bo niby występuje w ofercie sklepów internetowych ale towaru aktualnie brak i z rozmowy z jednym ze sprzedawców wynika, że mogą już być niedostępne. W związku z tym czy ktoś ma oświetlenie oparte na takich diodach: https://polskiled.com.pl/modul-goq-samsung-3x5630-160-stopni-bialy-zimny,3,3404,3269 Ile ewentualnie trzeba ich kupić na zbiornik 150 cm, ile niebieskich i czerwonych.
zetce Opublikowano 8 Lutego 2016 #6 Opublikowano 8 Lutego 2016 Patrząc na liczbę lumenów przypadają dwa potrójne na jeden poczwórny. A ilość jest niestety bardzo subiektywna. Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. Biorąc pod uwagę potrójne - ja bym na Twoim miejscu zaczał od 10 białych, czterech niebieskich i dwóch czerwonych, albo zamiast kolorowych daj 7 sztuk RGB. Zasilacz kup taki, żeby z dwa razy tyle modułów wyrobił - jak uznasz, że za ciemno. Ja lubię jasno, więc od razu robiłmym dwie takie "belki" po 10+7, ale są koledzy, którzy Ci 5 białych doradzą, bo wolą klimatycznie i półmrok.
epso Opublikowano 8 Lutego 2016 #7 Opublikowano 8 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź, poszukam jeszcze tych z 4 diodami a jak nie znajdę to zamówię 15 białych zimnych + 6-8 niebieskich i 3 czerwone zasilacz około 40W. Mam nadzieje, że będzie dobrze jak nie to jeszcze dokupię białych.
JemioloSeba Opublikowano 8 Lutego 2016 #8 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zauważyłem, że od pewnego czasu brak modułów poczwórnych białych zimnych. Chyba jakaś luka w produkcji lub wstrzymanie. Bierz te co podałeś lub te: http://kupujled.iai-shop.com/product-pol-133-Modul-LED-3-SMD5630-SAMSUNG-GOQ-1-08W-DC12V-IP68-Zimna.html Weź po prostu x2 i tyle. Cena też proporcjonalnie mniejsza więc nie ma co płakać, moduł ten sam i świecą dobrze. Weź z 15-20 takich i będzie ze sporym zapasem. RGB nadal są poczwórne i te polecam.
epso Opublikowano 8 Lutego 2016 #9 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zauważyłem, że od pewnego czasu brak modułów poczwórnych białych zimnych. Chyba jakaś luka w produkcji lub wstrzymanie. Bierz te co podałeś lub te: http://kupujled.iai-shop.com/product-pol-133-Modul-LED-3-SMD5630-SAMSUNG-GOQ-1-08W-DC12V-IP68-Zimna.html Weź po prostu x2 i tyle. Cena też proporcjonalnie mniejsza więc nie ma co płakać, moduł ten sam i świecą dobrze. Weź z 15-20 takich i będzie ze sporym zapasem. RGB nadal są poczwórne i te polecam. Ile tych RGB 4xLED trzeba by było kupić?
JemioloSeba Opublikowano 8 Lutego 2016 #10 Opublikowano 8 Lutego 2016 Nie no 4 to mało... 8 sztuk polecam.
Rekomendowane odpowiedzi