Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super :D A do tych dwóch można jeszcze jeden gatunek dorzucić czy już będzie za dużo jak na takie akwarium?

Chciałbym żeby było kolorowo, ale wiadomo najważniejsze żeby to miało ręce i nogi :D

Wczoraj zalałem baniak i mam problem, ponieważ kupiłem piasek kreisel z castoramy niby go płukałem ale po zalaniu jest taka mętna woda, że tła nie widać i od wczoraj woda się nie ustała. Czy lepiej czekać bez włączonego filtra aż wszystko opadnie czy na włączonych filtrach. Jest jeszcze opcja całkowicie wylać wodę i próbować czyścić piach ale to mi się nie śmiecha. :D

Opublikowano
to zależy po ile szt. będziesz miał z tych dwóch , ale trzeci gatunek możesz dorzucić

Myślę, tak 1/3 może 1/4. Ale to posłucham się rad bardziej doświadczonych kolegów :D

Opublikowano
P. socolofi to roślinożerca, a M. msobo Magunga wszystkożerca.

ja myślę, że są dość zbliżone żywieniowo i spokojnie można je razem trzymać... oba gatunki jedzą glony z domieszką "mięska"

Ja Andrzeju absolutnie nie kwestionuję, że obydwa te gatunki mogą razem egzystować w jednym akwarium.

Prawdopodobnie niewłaściwie zinterpretowałeś moją wydpowiedź ponieważ moja uwaga miała na celu zwrócenie uwagi autorowi wątku, że decydując się na 3 gatunek powinien dobierać ryby, które będą pasowały pod względem diety do P. socolofi i M. msobo Magunga ;-)

Decco - temat dotyczy obsady, a nie startu zbiornika ;-) Dyskusję w tym temacie przenoszę do odrębnego wątku w dziale Podstawy:

http://forum.klub-malawi.pl/start-zbiornika-240-l-t26057.html?t=26057

• Dziękuję 1
Opublikowano
Ja Andrzeju absolutnie nie kwestionuję, że obydwa te gatunki mogą razem egzystować w jednym akwarium.

Prawdopodobnie niewłaściwie zinterpretowałeś moją wydpowiedź

dokładnie i sorry :)

Opublikowano
A co powiecie na obsadę:

saulosi 1+3

rdzawy 1+3

Socolofi 1+3

Jak myślicie będzie odpowiednia?

Jak najbardziej, będzie OK. Rozważ zwiększenie ilości samic w układach haremowych do 4 sztuk.

• Dziękuję 1