Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Żeby nie zrobić zupy a przy tym żeby przyciągało uwagę spróbowałbym może z Yellow + Placidochromis mdoka white lips.

Fajne zestawienie. Tylko w takim przypadku trzeba byłoby zrobić redukcję kamieni w akwarium, żeby plackom zrobić plażę ;-)

Opublikowano

trzymał ktoś demonsoni z red redami? to zestawienie mogło by być całkiem ciekawe;) P.Acei jest chyba za duże do tego zbiornika.

Opublikowano

Miałem taki układ przez kilka miesięcy ale w 200l więc musiałem się szybko redów pozbyć bo robiło się gorąco ale tylko wew. gat.

Jak eljot napisał - w takim akwarium będzie ok. Na taki litraż jeśli będzie czegoś brakowało spokojnie możesz dołożyć 3 gatunek i może to być acei.

Opublikowano
jeśli bym się zdecydował na gatunki demonsoni i red redy to w jakich ilościach?
Do twojego akwa kupiłbym młode 15 demasoni i 10 redów i niech się dzieje. Jakie układy haremowe wyjdą zdecydują ryby.
Opublikowano

Miałem Esterki z Demasonami, choć w 720l, ale tam było jeszcze dwa gatunki więcej.

Według mnie będzie ciekawie i kolorowo. Ja wsadziłbym po 10-15 sztuk z obu gatunków.

Opublikowano

Co do oświetlenia to użyłem takie jak w linku. Dwa halogeny wystarczyły aby oświetlić akwa, tym bardzie ze po jednej stronie akwarium chciałem mieć taki półmrok. Halogeny są zamontowane do starej belki oświetleniowej. Dodaje zdjęcie oświetlenia i wspomnianego sumpa. Czekam aż dojrzeje woda i będę wpuszczał ryby. Pozdrawiam

HALOGEN NAŚWIETLACZ LAMPA LED SMD 10W/100W ZIMNY (5469817400) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

post-12335-14695724400348_thumb.jpg

post-12335-14695724400771_thumb.jpg