stan Opublikowano 2 Października 2015 #31 Opublikowano 2 Października 2015 Przepraszam wszystkich ale mam sporo spraw na głowie , ehh ! Postaram się dzisiaj coś nakręcić. 1 Cytuj
lajkonik Opublikowano 4 Października 2015 Autor #32 Opublikowano 4 Października 2015 witam znalazłem w necie filmik filtracji na rurowej wykonanej przez p.STANA FILTRACJA NARUROWA - YouTube CZY COŚ SIĘ ZMIENIŁO? Cytuj
stan Opublikowano 4 Października 2015 #33 Opublikowano 4 Października 2015 Tak! Zdecydowanie lepiej za pompą zapodać 4 korpusy zamontowane po dwa równolegle (jak przed pompą ale po dwa w szeregu). Przepływ jest zdecydowanie wydajniejszy. No i nie trza dawać żadnego bypassu. Cytuj
Krzysiek_ci Opublikowano 5 Października 2015 #34 Opublikowano 5 Października 2015 mam pytanie czy taki narurowiec bedzie smigal w 600l ? 1. 100 mikronow 2. Pusty (np. wegiel aktywny) 3. Matrix Ile wchodzi Matrixa do korpusu 10" Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj
stan Opublikowano 5 Października 2015 #35 Opublikowano 5 Października 2015 W 2 nie potrzebny bypass, zamiast węgla daj tam.w puszkę purolite ale wylot zakoncz weżykiem od osmozy. Oczywiście są specjalne zawory z jednej mają gwint 1/2 a z drugiej wyjściem na wężyk od osmozy.Zależy od korpusu, ale mniej więcej 1,5l na dwa korpusy. Pod warunkiem że woda będzie płynąć jak.pisałem odwrotnie niż to jest dedykowane na korpusie. P.s. Jeżeli nic nie stanie na mojej drodze to nagram filmik z tymi korpusami itd. Cytuj
Krzysiek_ci Opublikowano 5 Października 2015 #36 Opublikowano 5 Października 2015 w sumie to baypass nie potrzebny, bardziej ma to byc korpus awaryjny, w razie jak by cos sie stalo i trzeba by bylo uzyc wegla. Czyli na 4 korpust potrzeba 3l Matrixa ? Purolite bedzie osobno Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj
lajkonik Opublikowano 8 Października 2015 Autor #37 Opublikowano 8 Października 2015 A może ktoś się pochwali swoim filtrem narurowym w postaci filmiku -- dołączony post: A może ktoś się pochwali swoim filtrem narurowym w postaci filmiku Cytuj
lajkonik Opublikowano 15 Października 2015 Autor #38 Opublikowano 15 Października 2015 Widzę że niema chętnych by sie pochwalić narurowcem ! Szkoda Cytuj
suricade Opublikowano 15 Października 2015 #39 Opublikowano 15 Października 2015 Szukajcie z znajdziecie https://www.youtube.com/results?search_query=filtr+narurowy+malawi Są tam także filmy forumowiczów. Cytuj
lajkonik Opublikowano 16 Października 2015 Autor #40 Opublikowano 16 Października 2015 mam pytanie co do zaworów kulowych to jakie macie , te z armatury są porządnie zrobione tylko cena dość duża około 26 zł , są na allegro o połowę tańsze ale czy dobre , proszę o rade lub gdzie kupie dobre i tanie . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi