Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jakiś czas temu dołożyłem kamieni,lepiej wygląda i pewnie jeszcze dołożę coś,ale muszę pojechać kupić.Tak ogólnie u mnie to z zakupionych ryb kilka sztuk odeszło na samym początku,reszta sobie żyje i na razie nie widać agresji,część ryb ma już spore rozmiary,ale kilka zostało jak je kupiłem.Chciałbym jeszcze wpuścić jakiś dodatkowy kolor.Purolite regeneruję co dwa miesiące jak już pokazuje powyżej NO3 - 30.Aktualne parametry to NO3-7 PO4-0,01.Jedyne moje zmartwienie to zarośnięte kamienie chyba okrzemkami.Mam Helmety w ilości 4 sztuk,na początku wyrabiały się a teraz robią to fragmentami co nie wgląda ciekawie.

Opublikowano
22 minuty temu, inmar napisał:

Mam Helmety w ilości 4 sztuk,na początku wyrabiały się a teraz robią to fragmentami co nie wgląda ciekawie.

...bo do tak dużego akwa 4 szt to mało.Są po prostu najedzone. Lepiej mieć ich więcej i mniejszych a wtedy są bardziej wydolne.

Opublikowano

Miałem 6,ale dwa pożyczyłem więc chyba poproszę by wróciły,haha.A tak w ogóle nie ma innego sposobu na pozbycie się tych okrzemków ? Mam na stałe wkład Phospate minus,ktory wyciąga fosforany i krzemiany,ale widać,że ciągnie tylko fosforany.