Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Test na krzemiany przekroczył skalę i to już wiemy.Pisząc o atramencie masz na myśli produkt Mocrobe Lift Phosphate Remover ? W morszczyźnie stosowałem to na fosforany,pompkę dozującą jedną mam akurat,tylko jedno pytanie bo normalnie to wywalał potem odpieniacz.

Jeśli chodzi o złoże to nie mam nic niestety,muszę dopiero coś kupić.

Opublikowano
Ale tego nie próbowałem,więc się nie wypowiadam

Natomiast ja próbowałem i szczerze polecam, zresztą jest mój wątek w dziale woda, który łatwo znaleźć ;)

Opublikowano

Skoro sprawy techniczne mamy prawie ustalone i oczekujemy na akwarium można by podyskutować o obsadzie.Powiem krótko,że jestem laikiem a kiedyś tam miałem co dostałem w prezencie od kolegów pozbywających się ryb.Teraz chciałbym się się trochę przyłożyć do wyboru ryb.Nie będę oryginalny i napiszę jak koledzy,że chcę kolorowo,zboczenie po morskim.Podstawa to Yellow,dla mnie to najładniejsza rybka.Pomijając jeszcze wybór gatunków jest kwestia miejsca zakupu i na jaką czystość gatunku się zdecydować.Liczę na pomoc i dyskusję.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejna odsłona projektu.Spienione PCV na kaseciaka zamówione w Rybniku,oświetlenie zamówione,wkład filtra w postaci lawy wulkanicznej zamówione,akwarium jak pisałem zamówione,pompa obiegowa i do podmian już leży,tak więc jeszcze chwila i będziemy zalewać.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Podobno już jedzie

Marku fakt szkiełko robi wrażenie ale na mnie zrobi wrażenie twój filmik z wnoszenia tego baniaczka.:D

Byłoby to potwierdzenie profesjonalizmu Przemka w każdym calu i darmowa reklama jego firmy nawet na YT bo raz sztuka zrobić perfekcyjnie tak wielki baniak ale nie mniejsza go wnieść po różnych zakrętasach, schodach, drzwiach.

Także wielu z nas może zachęcić do zmiany gabarytów szkiełka, bo myśl - jak to wnieść często nas powstrzymuje.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Mi by właśnie nie wszedł większy,no może niewiele większy.Dostarczenie dzisiejsze nie pasuje mi jak cholera,jestem sam na sklepie,żona właśnie wyjeżdża na szkolenie,pracownicy u klientów,a część ma wolne,z Nowego Sącza przyjeżdża właściciel Aqua Forest po meble do laboratorium a ja ................sam jak palec.Jak by było w terminie to by nie było problemu,miałem ustawione wpierw na piątek,potem na poniedziałek a na dziś nic nie umówiłem bo już nie było kogo i nie ma pewności,że będzie. :x

Opublikowano
Dostarczenie dzisiejsze nie pasuje mi jak cholera,jestem sam na sklepie,żona właśnie wyjeżdża na szkolenie,pracownicy u klientów,a część ma wolne,z Nowego Sącza przyjeżdża właściciel Aqua Forest po meble do laboratorium a ja ................sam jak palec.

Poproś o pomoc życzliwych sąsiadów ;),oczywiście po wniesieniu zbiornika do mieszkania,trzeba by było go opić :) ...Byle by nie było tyle wódy co pomiesci litraż zbiornika,bo kiepsko to widzę :P