suricade Opublikowano 20 Września 2015 #1 Opublikowano 20 Września 2015 Witam . Po rocznym pobycie na forum przedstawiam Norkę moich troli, Pseudotropheus saulosi. Bardzo dziękuję za to, że istnieje to forum gdyby nie Wy prawdopodobnie moja przygoda z "pyszczakami" , które rok temu dostałam w prezencie, zakończyła by się już na starcie. A tak w dobrym zdrowiu dożyły dorosłości i zmieniły lokum . A ja postanowiłam spróbować jednogatunkowo. Niestety mogłam wstawić tylko 160 l (100x40x40), więc wybór padł na saulosi. Z poprzednie "obsady" zostały jeszcze 2 samce odmiany "coral" i doszła gromadka 12 młodych. Filtracja JBL e701 -biolog ( przeniesiony ze 112 l), Aqaszut 750 i Aquael fan 2 jako mechaniki. Oświetlenie led. Niestety fotki fatalne. Ale nie mogę się dogadać z aparatem. W rzeczywistości jest jaśniej. Pozdrawiam Agnieszka
timi-akwaria.pro Opublikowano 20 Września 2015 #2 Opublikowano 20 Września 2015 Całkiem sympatycznie to wszystko wygląda:) Zdjęcia wcale nie takie najgorsze, a pierwsze to nawet bardzo ładne:)
egon44 Opublikowano 20 Września 2015 #3 Opublikowano 20 Września 2015 Witam.Fotki nie są aż tak złe,ale powiem tobie aranżacja mnie zaciekawiła ...a co masz na dnie...piasek,żwir czy wszystko razem wymieszane?
suricade Opublikowano 20 Września 2015 Autor #4 Opublikowano 20 Września 2015 Na dnie piasek przywleczony z lasu. Przepłukałam na sitach 2 taczki .
misiek-1984 Opublikowano 20 Września 2015 #5 Opublikowano 20 Września 2015 Fajny mroczny klimat Jedyne co to za płasko jak dla mnie.
timi-akwaria.pro Opublikowano 20 Września 2015 #6 Opublikowano 20 Września 2015 Jak pierwszy raz oglądałem Twoje zdjęcia to jakoś nie wpadło mi w oczy, że masz wg mnie za mało piasku. Nie ma za bardzo w czym pokopać
Mortis Opublikowano 20 Września 2015 #7 Opublikowano 20 Września 2015 Zajefajny mroczny klimat. Ja tak przy okazji wykombinowałbym maskę Batmana by dopełnić wystrój Naprawdę fajne.
suricade Opublikowano 20 Września 2015 Autor #8 Opublikowano 20 Września 2015 Dziękuję za miłe uwagi. Wszelkie sugestie mile widziane. Szkiełko stoi niecały tydzień ( bez paniki biologia przeniesiona w całości ze 112 l). Nadal myślę nad wystrojem. Najwyższy moduł ma 22 cm. Maska batmana w planie jako osłona filtra a co myślisz o batmobilu ?
Mortis Opublikowano 20 Września 2015 #9 Opublikowano 20 Września 2015 Dziękuję za miłe uwagi. Wszelkie sugestie mile widziane. Szkiełko stoi niecały tydzień ( bez paniki biologia przeniesiona w całości ze 112 l). Nadal myślę nad wystrojem. Najwyższy moduł ma 22 cm. Maska batmana w planie jako osłona filtra a co myślisz o batmobilu ? A to już w garażu, ewentualnie miniaturę na pokrywę postaw
egon44 Opublikowano 20 Września 2015 #10 Opublikowano 20 Września 2015 Nadal myślę nad wystrojem. Ja na twoim miejscu pomyślałbym o dwóch gruzowiskach skał po bokach akwarium w których ryby obiorą kryjówki i swoje rewiry,a na tył tych gruzowisk dałbym parę wysokich kamoli żeby zasłonić sprzęty,a środek pusty jako plaża....Akurat ja mam takie ułożenie skał w swoim akwarium 200l popatrz sobie tutaj http://forum.klub-malawi.pl/moj-baniak-malawi-200l-t25708p2.html
Rekomendowane odpowiedzi