Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No ciekawe czy ta śrubeczka da rade to odpowietrzyć.

Bez najmniejszego problemu.Osobiście uważam,że lepiej niż kraniki które z prostej przyczyny zamontowane są poniżej górnej części korpusu,a tam również jest powietrze które łatwo nie poddaje się przepływowi wody.Oczywiście taka ilość nie ma na nic wpływu-prócz głośniejszego przepływu.

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Deadi napisał:

Ja nie mam narurowca ;)

Ale masz prefiltry narurowe z wkładem mechanicznym ;) 

EDIT...

Ehh przepraszam...

Pomyliłem kolegów :D 

Chodziło mi o @Jerry_jerry a cytowałem cały czas Ciebie :D 

Edytowane przez egon44
Opublikowano
W dniu 17.04.2018 o 20:50, Mariusz.wega napisał:

Bardziej chodziło mi o producenta bo z powodzeniem też używam 50 mikronów. Tylko droższe i nie wiem czy tu cena ma znaczenie...

Spróbuj na alledrogo u sprzedawcy o nazwie hydrolife

ja u niego kupuję wkłady 100ppm w najkorzystniejszej cenie na tym portalu.

Opublikowano

Tak jak pisze @egon44używałem na początku 100 a następnie przeszedłem na 50 mikronów. Kupowałem najtańsze z allegro. Po prostu sortowałem po cenie i ten kto miał najkorzystniejszą cenę wraz z przesyłką wygrywał. ;) Według mnie nie ma znaczenia czy weźmiesz droższy czy tańszy. Ot po prostu zwykły sznurek nawinięty na trzpień. Przy wymianie wkładu co tydzień wybierając ten droższy wkład po prostu za dużo kasy wyrzucasz w błoto. Ja wiem, że są tacy, którzy takowy wkład myją i dalej wrzucają do korpusu ale ja co tydzień wyrzucałem stary do kosza i wkładałem nowy. Za droga zabawa aby marnować wodę i płukać tak zawalony wkład. U mnie po tygodniu był tak brudny, że chyba tylko mycie pod dużym ciśnieniem rozwiązało by sprawę. Bierz najtańsze i nie ma co się zastanawiać.