Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Po pewnym czasie gdy rybki już trochę podrosły chciałbym Wam zaprezentować to co udało mi się osiągnąć a przy okazji może znajdziecie jakieś moje błędy w prowadzeniu akwarium.

Może na sam początek pokażę szkło w całej okazałości.

0f0912c3ecf5c2b0m.jpg

a teraz ryby

1. 08690b0d68a13d18m.jpg

2. e6c2c89f6c8c5cdam.jpg

3. 20acb02732f48f07m.jpg

Ryby karmione są karmami suchymi takimi jak:

289aa3d50a13a23em.jpg

oraz mrożonkami takimi jak: wodzień, ochotka, artemia, dafnia, szpinak.

Do końca nie wiem jakie są to gatunki ryb ponieważ kupowałem je wszystkie u hodowcy a on rzucał samymi nazwami łacińskimi :D Prośbę o samą identyfikację napiszę później w stosownym dziale.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Cześć Maciek!

Akwarium ma się Tobie podobać co nie oznacza ,że parę subiektywnych rad tutaj nie otrzymasz:)Ale jak Ty na to spojrzysz to inna sprawa:) Możesz ale nie musisz zmienić ten wewnętrzny filtr w ten sposób ,że zamiast modułu i gąbki dasz tylko gąbkę ale gęstą . Jak usuniesz ten wężyk to pozbędziesz się bąbelków ale wylot daj z dołu do góry aby łamał lustro napowietrzając wodę. Co nie oznacza ,że tak jak masz jest błędem. Grzałkę możesz położyć poziomo na piasku za kamieniami. Widzę ,że w tym prefiltrze masz oryginalne gąbki...mam taki sam i zamiast tych gąbek wkładam tam bardzo gęsto watę akwarystyczną....Efekt jest taki ,że rzadko zaglądam do kubełka a jednocześnie ma to wpływ na krystalizacje wody ( czystość). To tylko takie moje sugestie...:)

A rybki daj do działu identyfikacja bo jest tam troszkę namotane . I ciesz swoje oko tym co masz:)

Pokarm który masz też min. używam oprócz tej Omegi - płatki...Ta Omega jest wybarwiająca i Cichlid Gold też. Wg mnie nie ma sensu dawać tyle wybarwiającego . Cichlid Gold świetnie spełni swoją rolę.

Opublikowano

Witam praktycznie to już wszystko AndrzejWałb ci napisał,jedynie to ja bym dał większe kamienie po bokach żeby ukryć sprzęty,co do rybek to mixa masz(ale to już w innym dziale ci napiszą) aha i zrezygnuj z mrożonki ochotki.To moje zdanie i mam nadzieje że nic nie pominąłem ;)

Opublikowano
Prośbę o samą identyfikację napiszę później w stosownym dziale.

Chyba będzie lepiej jak zadzwonisz do hodowcy żeby Ci podał nazwy swoich ryb ;-). Tym bardziej, że oprócz yellowa to tam są jakieś aulony w tym hybryda ( ten pomarańczowy stworek)