zetce Opublikowano 10 Sierpnia 2015 #11 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Nie zamontowałem. Moduły LED wkleiłem do belki o tzw profilu C i postawiłem na wzmocnieniach. Tu są zdjęcia ale słabo widać. Postaram się wieczorem coś pstryknąc dokładniej. http://forum.klub-malawi.pl/oswietlenie-led-akwarium-840l-70cm-h-t25760.html Belka w poście 12 jest na chwilę obrócona na bok. To jest zaleta posiadania wzmocnień poprzecznych. Ale jak masz tylko wzdłużne to nie problem. Kładziesz na nich dwie poprzeczki np z kawałków szyby lub płaskownik aluminiowy i już masz na czym postawić.
VarIIaT Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor #12 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 a no tak tylko ty masz te wzmocnienia a ja mam tylko te na przednie i tylnej szybie i tu jest problem jak to zamocować? Ale tak myślę ze jak bym kopił ceownik szeroki i po obu końcach zostawił tylko górna cześć czyli blachę bez boczków to można by to położyć na rantach akwarium i docisnąć pokrywa
zetce Opublikowano 10 Sierpnia 2015 #13 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Weź dwa kawałki szkła identyczne jak wzmonienia wzdłużne o długości równej szerokości akwarium (wewnętrznej ) i połóż na wzmocnieniach podłużnych. I będziesz miał jak ja - tylko nie przyklejone. U szklarza będzie to grosze kosztować. Twój pomysł też OK, tylko przesuwać będzie trudniej i jest ryzyko ustawienia się po skosie i spadnięcia z rantu.
VarIIaT Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor #14 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 a jak wysoki jest twój ceownik i szeroki? Ale chyba zrobię tak jak ty bo mam sąsiada szklarza wiec szkło to nie problem
zetce Opublikowano 10 Sierpnia 2015 #15 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Coś około 2,5 na 6 cm. EDIT: A dokładnie po pomiarach 2x7cm
VarIIaT Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor #16 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 ok thx za informacje -- dołączony post: zetce a czy nadal by się ceownik do karton-gipsu? czy jest zbyt miękki?
VarIIaT Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor #17 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Dzisiaj dojechały ledy i jestem mile zaskoczony ilością światła przy 16wat. Teraz muszę znaleźć gdzieś ceownik i wszystko ładnie przymocować, niedługo jakieś zdjęcia.
Pumba Opublikowano 18 Września 2015 #18 Opublikowano 18 Września 2015 Można te zdjęcia ? Jestem ciekaw jak to połączyć bo też zastanawiam się nad tymi modułami. Ktoś jest w stanie określić czy zmieszczę 20 modułów takich jak w opisie z 1 postu na płaskowniku o szerokości 5cm ?
zetce Opublikowano 18 Września 2015 #19 Opublikowano 18 Września 2015 Ze spokojem zmieścisz. Te 3 diodowe ( jak w pierwszym poście ) są długie a wąskie więc nawet 2 rzędy zmieścisz jak byś potrzebował. Są też 4 diodowe kwadratowe, ale wtedy jeden rząd wejdzie spokojnie na szerokości 5 cm.
Pumba Opublikowano 18 Września 2015 #20 Opublikowano 18 Września 2015 Czy bez sterownika i ściemniacza będzie to grało ? Zastanawiam się tylko na co Stan podał że trzeba kupić rozgałęźnik na 3 wtyczki. Przecież można moduły połączyć ze sobą bo jeżeli będzie robiło się kombinację Biały/Czerwony/Niebieski/Biały to i tak trzeba lutować i tak, a koniec będzie jeden pod wtyczkę a nie trzy. Dobrze rozumiem ? ;D
Rekomendowane odpowiedzi