Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakie gatunki by pasowaly do tych co juz sa .

Witam a może byś poszedł w obsadę jednogatunkową z Pseudotropheus demasoni ale nie wiem jak by to się spisało w 200l co masz,z uwagi na agresywność tych rybek,bardziej to mógłbym ci zaproponować zamiast demasoni harem Pseudotropheus saulosi,a do nich jeszcze harem Iodotropheus sprengerae ;) lub zamiast nich Pseudotropheus maingano lub jeszcze Labidochromis perlmutt

Opublikowano

Saulosi odpada ze względu na podobieństwo samców. Adamie jeśli bardzo chcesz, to możesz dokupić jeden niewielki gatunek, np. I. sprengerae, L. caeruleus.

Ps. Nie mogę otworzyć linku, więc nie wiem co tam masz. Jeśli jednak dokupisz samicę to zapomnij o trzecim gatunku.

Opublikowano

Dziekuje z podpowiedzi :D

Jest tam Zebra Red, mam parke nawet widze ze maja dwa maluchy , mowisz zeby nie dokupowac samicy i wtedy mozna dolozyc np . Labidochromis caeruleus ?

Z drugiej strony te Pseudotropheus demasoni sa pikekne i mysle o dokupiemiu kilku samic bo wydaje mi sie ze mam 2 samce i jedna samice .

Opublikowano

Do akwarium 200l nie nadaje się żadna metriaclima zebra , a takową masz ( red) . Są to za duże i za bardzo terytorialne ryby do takiego akwarium.

Opublikowano

A nie myślałeś o jednogatunkowym z samymi Demasoni? Wyglądałoby super ;)

MrJoxton jesteś pewien tego, co radzisz?

Adamie jeśli bardzo chcesz, to możesz dokupić jeden niewielki gatunek, np. I. sprengerae, L. caeruleus.

Labidochromis Caeruleus to inna dieta, nie łączy się ich z Demasoni... Nie wspominając już o tym, że nie powiedziałbym o Yellow, że są niewielkie (w porównaniu do Saulosi, Demasoni, czy nawet Sprengerae) :)