Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak piszecie o efekcie ufo w PL. A jaki efekt jest przy zastosowaniu np. 2 czy 3 modułów niebieskich lub czerwonych na akwarium? Tym bardziej, że mają kąt święcenia 150 st. Tyle, że ryba się rusza i ciężko zauważyć, że nie wszędzie przy toni jest identycznie wybarwiona.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

ja mam zrobione oświetlenie z 26 modułów białych 5730 1.07W, 13 modułów niebieskich 5050 i 13 modułów czerwonych 5050 0,72W, co łącznie daje 52 moduły i 156 diód, przy ok.50W ... nie wiem czy osiągnąłbym tak równomierne naświetlenie 5 diodami 10W

Opublikowano
A jaki efekt jest przy zastosowaniu np. 2 czy 3 modułów niebieskich lub czerwonych na akwarium?

Niebieskich dajeszy tyle ile dałeś białych w jednej linii ( np. u mnie mam 12 więc dałem 10 niebieskich ) plus do tego regulator mocy świecenia i nie ma bata żeby cokolwiek ,,wychodziło '' ala UFO.

Opublikowano

Ten układ lub podobne czyli nie mieszane a warstwa za warstwa ma podstawowa wadę: z boku akwarium masz UFO. Ale jeśli z boku sie nie oglada to rozwiazanie jest proste i skuteczne.

Opublikowano

Olobolo błagam cie na litość boską, przestań już teoretyzować. Z boku z przodu i jak tam chcesz nie ma żadnego UFO. Wszędzie światło równo jest rozłożone.

Opublikowano

A widzisz teoria to tylko teoria, a praktyka to praktyka ;-) Daleko do mnie nie masz więc jak masz ochotę możesz wpaść do mnie na kawkę z oglądaniem teoretycznego Ufo ;-)