Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mogę Ci podać numer telefonu

To nie jest Wrocław, w Poznaniu życie płynie swoim życiem

Termin dotyczy stolarki do stelażu. Mnie to na prawdę nie śmieszy bo mam na razie problem.

Opublikowano

Na razie sie nie poddaje. Nawet Żona chce to planowane. Zreszta to z olx także ktoś mi musi wnieść.

Jutro po południu bede wiedział więcej. Należę do ludzi którzy rzadko sie poddają. Zreszta na razie nie jest zle. W razie czego akwarium mi wniosą a szafkę kupie zwykła ta dicersa na Allegro. Wiem ze to nie stelaż ale co zrobić, chce te ryby to musi być planowane akwarium. Jeszcze czekam na wycenę z zoorgande, ale kwaśna mina właściciela mnie nie raduje. Obiecał jutro zadzwonić i ostatecznie poinformować czy sie podejmują. Liczę na niego bo ma w ofercie szafki na stelażu. Problem jest tylko z wniesieniem.

Andrzej :) przepraszam, ze nie umiem juz czytać :)

"Dzwoniłam" :) tak zmęczony jestem tym dzwonieniem i jeżdżeniem po mieście.

Opublikowano

Olo, zrób se sam szafkę. Zwymiaruj, stelaż z kantówek, połączenia zrób płytkami perforowanymi do więźby dachowej. Płyty na obudowę zamówisz w każdym składzie z blatami. Dotniesz na wymiar. Na miejscu okleją boki. Kolor właściwie dowolnie wybierzesz. Zresztą możesz tak zwymiarować, że podejdą fronty od Ikei. Wieczorami wszystko powoli zrobisz. Wkrętarka, piła, poziomica, ołówek i jedziesz!

A jak chcesz akwa, to za dwa tygodnie 220*62*62 będę miał do sprzedania za jakieś 600 zeta ;)

• Dziękuję 1
Opublikowano

Jurgen dzięki za radę. Jeszcze w styczniu mieszkaliśmy w domu, więc spokojnie bym się podjął. A teraz gdzie ja to zrobię:)? 3 pokojowe mieszkanie, żona 2 dzieci, trzecie w drodze:) A uwierz mi. Moje bahorki nie należą do grzecznych.

Zresztą uwierz mi na prawdę nie mam czasu. Mam wszystkie narzędzia schowane w piwnicy:) Ale czasu nie mam. Chcę akwarium w sierpniu, bo uważam, że obmyśliłem już praktycznie wszystko. Po 5 miesiącach najwyższa pora. Gdybym miał czas.... Dlatego staram się zlecić jak najwięcej innym. Jedynie oświetlenia nie mogę zlecić, bo nie znalazłem godnej osoby.

A jak chcesz akwa, to za dwa tygodnie 220*62*62 będę miał do sprzedania za jakieś 600 zeta

zacna cena:) a wniesiesz mi je do pokoju :) ? Oczywiście pytanie retoryczne :)

Miałem wczoraj trochę wątpliwości, czy w ogóle nie lepiej zmniejszyć akwarium i hodować Mbunę (L. caeruleus, C. zebroides "Jalo Reef", G. lawsi), ale na sama myśl mnie wykręca :)

Na razie jest OK - może nie uda się mieć wszystkiego (np niskiego, maks 50cm stelaża), ale tak to jest, jak nie chce się czekać.

Opublikowano

suricade - chyba kto jak kto, ale ja mam w tym doświadczenie :)

Pisałem, że owszem, przeniosą - ale z wyłączeniem odpowiedzialności. Chyba nikt o zdrowych zmysłach się na to nie zgodzi. Płacę, wymagam.

Opublikowano

Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby w Poznaniu nie było stolarza, który obuduje stelarz, nawet w domu. Jak ja to widzę? Przychodzi stolarz, wymierza wszystko, elementy przygotowuje u siebie, przychodzi, montuje. To dwa boki i front. Frontowe elementy (drzwiczki) możesz kupić przecież gotowe.

P. Wieczorek nie musi ściągać całej ekipy, może przyjechać sam, tylko po to, żeby nadzorować wniesienie akwarium. Ma na pewno duże w tym względzie doświadczenie, więc sposób na pewno znajdzie. Siłę fizyczną sam zorganizuj. Nie wiem jak duże to ma być akwarium. Ja swoje, 180;55;50, szyba 10mm. waga ok. 80kg. wiosłem z kolegą sam, po na prawdę ciasnej klatce, na 3 piętro. Trzecia osoba asekurowała w krytycznych miejscach.

• Dziękuję 1