Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PH mam 7,5 chyba trochę mało, Jak je podnieść ?

Poczekaj z tym PH co najmniej 2 tygodnie od zalania. Poprawić możesz zawsze zanim wpuścisz ryby. A nieraz okazuje się , że użyte dekoracje wystarczająco buforują wodę.

Opublikowano
Poczekaj z tym PH co najmniej 2 tygodnie od zalania. Poprawić możesz zawsze zanim wpuścisz ryby. A nieraz okazuje się , że użyte dekoracje wystarczająco buforują wodę.

Na razie zostawiam tak jak stoi :)

Opublikowano

Ten wystroj zmieniles jakos czy zostal taki, pytam bo tak trochu nie naturalnie to wyglada ;p

Wiem wiem ze jak sie podoba to ok ale mala sugestia nie zaszkodzi ;)

Wysłane przy użyciu Taptalk

Opublikowano
Ten wystroj zmieniles jakos czy zostal taki, pytam bo tak trochu nie naturalnie to wyglada ;p

Wiem wiem ze jak sie podoba to ok ale mala sugestia nie zaszkodzi ;)

Wysłane przy użyciu Taptalk

Nic nie robiłem i raczej tak zostawimy (żona nalega ;) )

Opublikowano

Hej, jeżeli mogę coś doradzić... Z piaskiem słuchaj Kolegów, ja mam teraz ciągle burze piaskowe w akwarium i czeka mnie podmiana podłoża (z dylematem na większy baniak, ale to nie ta bajka) Deccorativo doradza i ja się podpisuję pod tym piasek koralowy(właśnie przyjechało do mnie 30kg) Piasek i wiele innych przydatnych rzeczy dostaniesz na akwarystyczny24. Tutaj masz adres strony https://www.akwarystyczny24.pl jak złożysz zamówienie przed 12 i jeszcze zadzwonisz do miłej pani, to na następny dzień paczka jest u Ciebie. Zaopatrz się jeszcze w preparat azoo chloramine remover - wytrąca chlor i chloraminę z kranówy - przyda się napewno. Jeżeli pytasz o pewne źródło ryb niedaleko Krakowa - http://www.malawian.pl po A4 masz niecałe 30 min drogi ;) Pozdrawiam i powodzenia!

Opublikowano

Dzięki. Możecie mi jeszcze napisać jakie jedzenie powinienem mieć dla małych rybek. Taka zróżnicowana dieta. To sobie zakupie razem z tym azoo. Czy coś jeszcze będe potrzebował jak już wpuszczę rybki?

Opublikowano

Kup w tym samym sklepie NATUREFOOD PREMIUM CICHLID PLANT rozmiar S, O.S.I. OSI SPIRULINA FLAKES oraz O.S.I. OSI VIVID COLOR FLAKE 30g. To są pokarmy z górnej półki. Do tego raz w tygodniu podasz żywy pokarm np. oczlika i rybki będą rosły aż miło.:D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kup w tym samym sklepie NATUREFOOD PREMIUM CICHLID PLANT rozmiar S, O.S.I. OSI SPIRULINA FLAKES oraz O.S.I. OSI VIVID COLOR FLAKE 30g. To są pokarmy z górnej półki. Do tego raz w tygodniu podasz żywy pokarm np. oczlika i rybki będą rosły aż miło.:D

Możecie mi jeszcze podpowiedzieć jak podawać te pokarmy ? Tzn który ile razy w tyg ? I czy rybki karmić codziennie ?