Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem w trakcie zakładania akwa 240l :) docelowa obsada 1+5 saulosi 1+5 rdzawy.Mam już filtr biologiczny i przymierzam się do kupna filtra mechanicznego no właśnie, ale jaki wybrać na portalach aukcyjnych jest w czym wybierać zastanawiam się nad kupnem filtr Aquael turbo 1000,albo AQUAEL FAN-3 FILTR mam pytanko który z tych filtrów będzie trafionym zakupem, , a może macie jakieś inne propozycje ? Dziękuję za podpowiedzi.

Opublikowano

Polecam Aquael pompa circulator 2000 + gęsta gąbka i będzie cacy :) U siebie w 200l przy docelowo takiej obsadzie, ale 1+3/4 mam circulator 1500, który jest na max i daję radę idealnie. Przy 240l zdecydowanie celowałbym w 2000.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Odradzam aq fan 3 plus. Burczy niemilosiernie nawet po wymianie wirnika. Kilka dni temu wymienilem na aquael circulator 1500 i kultura pracy bije go na glowe.

Opublikowano

Nie polecam filtrów wewnętrznych Aquael z serii Fan - po niedługim czasie użytkowania bardzo często dochodzi do pękania izolacji przewodu zasilającego w miejscu łączenia z głowicą. Czym to grozi - nie muszę pisać.

Na rynku pojawiła się nowość Aquaela filtry wewnętrzne z serii ASAP, które powinny wyprzeć serię Fan.

Nadal Aquael Circuator 1500 i 2000 w połączeniu z gąbką, będą bardzo dobrymi i sprawdzonymi rozwiązaniami. Dyfuzor, regulacje - w koplecie

Polecam również pompy JKA ( Atman ) z serii IP-202 , 203, ( At-202 itd ) z dedykowanymi gąbkami - bardzo ciche, wydajne i niezawodne ( 3 lata gwarancji ). Dyfuzor i regulacje w komplecie.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Nie polecam filtrów wewnętrznych Aquael z serii Fan - po niedługim czasie użytkowania bardzo często dochodzi do pękania izolacji przewodu zasilającego w miejscu łączenia z głowicą. Czym to grozi - nie muszę pisać

To o czym piszesz, przydarzyło mi się niestety w pompie Aquael Circulator 2000 i to po niecałym roku użytkowania :( na szczęście nic się nie stało, wywaliło tylko główny bezpiecznik w domu ;) ale musiałem szukać nowych rozwiązań...