Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapomniałem dopisać: podczas pracy przy pokrywie miałem pomocnika, o którym muszę wspomnieć i go pokazać żeby się nie obraził... :)

Sorki za OT.

post-16170-1469572299646_thumb.jpg

post-16170-14695722996966_thumb.jpg

Opublikowano

Kocica :)

Z pokrywy jestem bardzo zadowolony - brakuje tylko jakiegoś logo firmowego :)

A tak poważnie to trzeba tylko dokładnie dociąć płyty PCV i na styku dać minimalną ilość kleju żeby się nie wylewał i po łączeniu nie ma śladu. A same płyty najlepiej docinać nożykiem tapicerskim z wymiennymi ostrzami tymi szerszymi 18 lub 21 bo są sztywne i nie żałować wkładów. Odłamywać często żeby ostrze nie było stępione to krawędź cięcia jest idealnie równa.

Opublikowano

śliczny kociak :) Ty masz tam kaseciaka dwustronnego ? .... jak tak , to wrzuciłbyś jakieś fotki i napisz jaka pompa w nich hula :)

Opublikowano
Ty masz tam kaseciaka dwustronnego ? .... jak tak , to wrzuciłbyś jakieś fotki i napisz jaka pompa w nich hula :)

Tak. Mam dwustronnego.

Opis i parę fotek jest w tym wątku: http://forum.klub-malawi.pl/filtr-kasetowy-akwarium-t23333p75.html

Wpisy 743 i 759

Z kaseciaka jestem bardzo zadowolony. Pompa działa rewelacyjnie: jest cicha i jak na ten baniak sprawdza się idealnie. Przepływ jest deczko skręcony bo robił przysłowiową pralkę ale dzięki temu wiem, ze mam zapas na przyszłość jak dojdą ryby i gąbki się pozapychają.

Poziom wody w komorze pompy jest niższy o jakieś pół cm od pozostałych więc jest naprawdę spoko.

Jak poczytasz wpisy w podanym wyżej wątku to opinie są różne i niektórzy twierdzą, że przy większej (mocniejszej) pompie kaseciak się nie sprawdzi. Nie potrafię tego ocenić bo nie mam mocniejszej pompy. Ta jest naprawdę w porządku i filtr działa jak należy.

Poniżej załączam dodatkowe fotki samej pompy.

Proszę o przeniesienie tego wpisu do wątku dot. filtra kasetowego. Dzięki.

post-16170-14695722998464_thumb.jpg

post-16170-14695722998902_thumb.jpg

post-16170-1469572299949_thumb.jpg

post-16170-14695723000022_thumb.jpg

post-16170-14695723000469_thumb.jpg

post-16170-14695723000849_thumb.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano

A jakie świetlówki byście polecili do takiej pokrywy 100x50 cm? Np. 2 razy power-glo 30 W, a może aqua-glo plus power-glo? Jeśli tak, to która na przód a która na tył? A może tylko 1 świetlówka wystarczy?

Opublikowano
Jeśli tak, to która na przód a która na tył? A może tylko 1 świetlówka wystarczy?

...ja polecam jedną . U mnie w zupełności wystarczy. Mam na przodzie tylko Power Glo a boki mam dodatkowo zaciemnione folią aluminiową. Wszystko kwestia Twojego gustu i tego jakie chcesz mieć efekty.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Andrzej ma rację, wszystko zależy od tego, czego wymagasz ;) wystarczy jedna bo to Malawi i dużo światła nie potrzeba, ja mam (już niedługo) akurat dwie wspomniane przez Ciebie świetlówki, PowerGlo z przodu i AquaGlo z tyłu, obie w większości owinięte folią aluminiową tak żeby tworzyło fajny efekt mroku po bokach...

• Dziękuję 1