Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam problem z doborem oswietlenia do zbiornika 720l .obudowa divers 2*58w T5.jakie i gdzie kupic mile widziane,przewidywana obsada non mbuna.pozdrawiam Andre:D

Opublikowano

Jeśli jednak nie zdecydujesz się na własną robotę, to polecam Ci zestawienie Hagen PowerGlo z przodu i Hagen AquaGlo z tyłu, mogą być też zamienniki Sylvania, są tańsze, a świecą bardzo podobnie...

Opublikowano

A ja Ci polecam moduły led szczególnie że to duży baniak i trochę energii będziesz potrzebował żeby ładnie oświetlić. A moduły mają jeden 0,72 W a uwierz że dużo nie będziesz potrzebował jeśli chodzi o W właśnie z ledami. Sławek-Meszek ma taki baniak oświetlony właśnie modułami więc możesz zapytać.

[300] Malawi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam połączenie HQI z ledem. Prąd stały jest fajny, ale do tej pory ciężko jest wyszukać miarodajne opinie o ledach, które dzialają. Stateczniki, kupa cewek etc i T8, T5 - skuteczne. Działa ale jednocześnie jest ciężkie w pomiarach.

PS; wlaśnie mam statecznik od 2xt8 i pomiarowo leżę. Ponadto zmierzam ku ledom - pytanie kiedy skończę:) Jak mi się uda to pewnie kiedyś zaistnieje. Meszek ma instalację na ledach, ale mi brakuje wciąż danych i kasy na testy:P

Opublikowano

Meszek ma , ma Stan i mam ja. Wszyscy oparte na tym samym bo od nich się dowiedziałem dużo na ten temat. Pytanie HQI jest super bo używali i mówili ale jeden to około 70 W. A dając ledy do awka można wiele zyskać właśnie na tych W a światło też całkiem spoko. Jeśli chodzi o refleksy to wystarczy dać odpowiednie diody bo na tych moich LG akurat malutko ich ale ktoś chwalił samsunga jakiś model dzięki któremu można fajne uzyskać.

[300] Malawi

Opublikowano

Samsungi to moduły led 5630 :)

Wysłane przy użyciu Taptalk

Samsungi to moduły led 5630 IP68 :)

Opublikowano

Matik co daje takie ustawienie ?

Olo a dlaczego ta JBL jest taka dobra ?

Cz te świetlówki nie dają niebieskiej poświaty w akwarium ?

Opublikowano

Daje zimne białe światło o temperaturze 15,000 K.Wybarwia pełne spektrum kolorów-najlepsza do malawki-nikt się jeszcze na niej nie zawiódł.Jedna z najdroższych ale nie bez kozery-nie pożałujesz;)

• Dziękuję 1