Konrad-skorpion Opublikowano 12 Czerwca 2015 #1 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Możecie mi pomóc w identyfikacji tych glonów? Są białe i powstały po podmianie wczoraj wody 12% Wcześniej były tam krasnorosty. teraz pojawia się coś białego. Dodam, że na to miejsce powstawania glonów dmucha cyrkulator. A konsystencje ma jak pył. Przejechałem ręką i opada. Przy podmianie dodałem biodigest
Dario1906 Opublikowano 12 Czerwca 2015 #2 Opublikowano 12 Czerwca 2015 hmmm a to nie jest po prostu rozdmuchany piasek z podłoża ?? z tego zdjecia i z tego co piszesz tak mi sie wydaje.
JemioloSeba Opublikowano 12 Czerwca 2015 #3 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Mi również wydaje się, że to piasek, który wpadł między glony
MatiK Opublikowano 12 Czerwca 2015 #4 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Tak jak koledzy napisali, tak i ja uważam, że to piach
Fus Opublikowano 12 Czerwca 2015 #5 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Też od razu jak zobaczyłem foto wyglądało mi na piach.
Konrad-skorpion Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor #7 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Szanowni... mam tak wszędzie. Znikają mi krasnorosty brunatne i zrobiło się ogólnie po podaniu NBC tak "metalicznie" i biało. Ładnie to wygląda bo tak przejrzyście i czysto. Ale zadałem pytanie bo zmiana z dnia na dzień mnie zaskoczyła. Na to miejsce dmucha cyrkulator także nie wiem co myśleć.
Dario1906 Opublikowano 12 Czerwca 2015 #8 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Podmieniając wodę za szybko wlałeś świeża i rozdmuchałeś piasek a potem osiadł na kamieniach ja to tak widze
Mortis Opublikowano 12 Czerwca 2015 #9 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Konrad wyjmij kamień i się przekonasz. Coś gdzieś czytałem, że brunatnica przemienia się w biały glon się jak obumiera. Gdy wyjmiesz kamień to się wyjaśni czy to piach czy coś innego.
eljot Opublikowano 12 Czerwca 2015 #10 Opublikowano 12 Czerwca 2015 brunatnica Brunatnica to wada drewna a brunatnice to raczej w słonej wodzie. Zapewne miałeś na myśli krasnorosty, te faktycznie gdy obumierają robią się "białe".
Rekomendowane odpowiedzi