Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

No i stało sie. Wszedłem w posiadanie tego pysia (pomijam szczegóły - mus) i przyznaję że nigdy nie miałem doświadczeń z tym gatunkiem. Trzy samice ok 6 cm, dwie ok 4 cm i samczyk jeszcze całkiem szary też 4 cm. Akwarium gdzie sobie pływają to 120x40x50. 1+5 ? sporo roboty dla samca, z tego co wiem to całkiem spore sztuki rosną. Moje choć jeszcze małe wyglądają pokaźnie - silne ryby, jakieś doświadczenia...?

pozdr.

Opublikowano

nie żałuj :) to piekne i duże ryby! Samiec i samica dorastają do około 12-14 cm. samiec niebieski z pomaranczowymi płetwami. Ryba bardzo płodna (ja mam dobrany harem) i nie wykazująca jakiejś szczególnej agresji. Drugi samiec u mnie był zdominowany, więc raczej nie ma co liczyć na 2 piekne egzemplarze w akwa. Hodowla bez zadnych problemów!

Opublikowano

no faktycznie ryby silne ale nie przejawiają zbytniej agresywności Samczyk nie jest jeszcze wybarwiony i ustępuje wyraźnie silniejszym samicom które są żółte w nieregularne brązowe plamki.Myślę że jak podrośnie weźmie odwet :twisted: Baardzo łakome na papu...