Skocz do zawartości

Przemyślenia Greghora odnośnie wydania gazety klubowej/ rocznika/ ankiety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To o co zapytałem, dla mnie nie było o dupie Maryny. Z całym szacunkiem Tom. Po prostu martwię się, że ta gazeta klubowa nie jest zbieżna z taką zwadą bronioną linią programową Klubu. Mój post był jak najbardziej na temat, więc nie rozumiem dlaczego został usunięty. Jeśli został przesunięty gdzie indziej, to chciałem zapytać gdzie? Jeśli władze Klubu uważają, że to jest zgodne z tym czego ostatnio tak mocno bronili, to niech to po prostu napiszą;)

Dla wyjaśnienia dla wszystkich nie-klubowiczów, którzy nie mają dostępu do stron zarezerwowanych wyłącznie dla klubowiczów: Niedawno odbyła się "kampania wyborcza" gdzie zaproponowałem, że gadżety klubowe mają być dostępne także dla wszystkich użytkowników forum. Argumentowałem, że poszerzenie grona odbiorców spowoduje obniżenie kosztów jednostkowych (zupełnie jak w przypadku pomysłu Poznerowicza przedstawionego przez Harrisimiego), a poza tym misją Klubu jest propagowanie Malawistyki. Gadżety z logo klubu to doskonały sposób na propagowanie. Niestety Harrisimi stwierdził, że udostępnianie gadżetów z logiem Klubu wszystkim użytkownikom forum jest niezgodne z prawem, a poza tym klubowicze też powinni mieć "bonusy" dostępne tylko dla siebie. Dlatego teraz pytam, czy to logo jednak można udostępniać? Jednak to nie jest łamanie prawa? Chciałem też Harrisimi zapytać, dlaczego tak szybko zmieniłeś zdanie?

Zaznaczam, że dla mnie pomysł gazetki klubowej jest ok, jeśli powstanie to ją zakupię i zagłosowałem w ankiecie ile jestem w stanie wydać.

Domyślam się, że ten post zostanie za chwilę skasowany - w imię klubowej wolności słowa, ale mimo wszystko postanowiłem spróbować.

Opublikowano

Twój post był usunięty jako OT bo podobnie jak ten jest OT a miejsce OT jest w czyśćcu. Dam Ci ponownie szanse wyrzucić z siebie wątpliwości wydzielając ten wątek. Wydaje mi się, że cel jest jeden ale może mocno wierzę, że czasem ktoś coś zrozumie pomimo tego, że wszystko wskazuje na niechęć do zrozumienia.

Co do Twoich wątpliwości napiszę raz jeszcze. Wolą zarządu jest to że nie ma dostępu użytkowników do bonusów w przypadku wielu rzeczy. Taka polityka będzie kontynuowana. Nie zmieniłem i na pewno nie zmienię zdania w tym zakresie. Czym innym jest jednak incydentalny dostęp do ograniczonych zazwyczaj rzeczy czy pojedyncze konkursy. Robiliśmy tak w poprzednim zarządzie i nadal będziemy robić. Nie ma tu łamania prawa bo pozner postanowił jako klubowicz zrobić gazetę a Zarząd udzielił mu wstępnego wsparcia a ze względu na to ze realizacja tego projektu jest trudna zgodził się na rozszerzenie dystrybucji naszego logo na użytkowników. Dla mnie jest to jasne, Twoje wątpliwości chyba wynikają z nie dość dokładnego wczytywania się w to co pisałem.

Opublikowano

Gazetka to nie gadżet, a swojego rodzaju (oprócz merytorycznych treści) reklama naszego klubu. Dobrze ją szerzej propagować łącznie z naszym logiem, pod warunkiem, że będzie odpowiednia ilość chętnych którzy będą chcieli za nią płacić (bo za składkę klubowa to jedynie klub istnieje).

Gadżety nadal będą kolportowane tylko i wyłącznie wśród klubowiczów płacących składki !

To tak dla uściśnienia że nikt nie zmienia zdania i robi w bambuko ludzi którzy nas wybrali oczekując między innymi tego, że gadżety będą dla KLUBOWICZÓW .

Opublikowano

Jako jeszcze użytkownik nie rozumiem czemu ta dyskusja jest prowadzona na forum ogólnym a nie na forum klubowym. I zgadzam się, że gadżet to gadżet i tylko Klubowicz powinien mieć do niego dostęp bo logo powinni nosić tylko klubowicze (tu przy okazji przypominam wniosek o pokazywanie ogółowi jakie gadżety można kupić w Klubie jako zachęta do wstąpienia).

Natomiast czasopismo to zupełnie co innego i jest formą reklamy malawistyki. A logo będzie tylko dowodem, że nie ma tam wiadomości z palca i nie wydał go pan Ziutek.

Wysłane z telefonu

• Dziękuję 5
Opublikowano

..Panowie. Klub rządzi się swoim prawami i tyle. Ja to szanuję. Ale trudno nie zauważyć ,że jeżeli chodzi o gazetkę w zamyśle ma być ona dostępna dla wszystkich bo jej wydanie jest kosztowne. A aby było tańsze to trzeba więcej beneficjentów. Mam odczucie ,że gdyby jej wydanie było tańsze to by nie było dostępne dla użytkowników .

Pomysł wydania i zakupu dalej popieram.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Idea czasopisma ☺ jest ideą poznera i jako miłośnik słowa pisanego oczywiście mogę jej przyklasnąć. Jako organizator 2 lub 3 konkursów na artykuł miałem duże wątpliwości co do wsparcia tej formy życia klubowego przez rzesze malawistów. Moje matematyczne szacunki wskazywały, że jeśli gazeta/ czasopismo ma powstać to na pewno nie w węższym tylko szerszym gronie. Stąd nigdy nie zakładałem, że dostęp do niej będą mieli tylko klubowicze. Podobne podejście mam do galerii ,forum, czatu jestem pewien, że muszą one pozostać otwarte i propagować malawistykę. Czym innym są gadżety, konkursy , część artykułów i inne bonusy. Szanuję to, że są osoby które mają ochotę być z boku klubu ale wewnątrz forum i nie wnikam w ich motywy. Ja szanuję ich decyzję a oni podejrzewam, że w większości rozumieją to, że będąc z boku czasem czegoś nie dostają. Ja bym rozumiał. Tak jak gdzieś napisałem. Ludzie, którzy idąc obok posesji zobaczyli imprezę i z dobrej woli pomogli układać stoły, zostali poczęstowani jakimś jedzonkiem, usiedli z właścicielami i pogadali, nie powinni mieć pretensji, że wewnątrz domu był jeszcze alkohol i dodatkowe jedzenie. Nie dołożyli przecież złotówki do zakupu tego wszystkiego.

Opublikowano
Moje matematyczne szacunki wskazywały, że jeśli gazeta/ czasopismo ma powstać to na pewno nie w węższym tylko szerszym gronie.

..i to jest sedno sprawy o czym też napisałem wyżej i nie ma sensu dalej pić piany.

-- dołączony post:

Szanuję to, że są osoby które mają ochotę być z boku klubu ale wewnątrz forum i nie wnikam w ich motywy. Ja szanuję ich decyzję a oni podejrzewam, że w większości rozumieją to, że będąc z boku czasem czegoś nie dostają

..i jest tak jak mówisz Wojtku:)

Opublikowano

Greghor naprawdę nie wiem o co ta walka? Zgodnie z tym co zarzucasz powinienem zakończyć temat spotkania w czerwcu w Augustowie. Dlaczego? ponieważ chciałbym aby było to spotkanie zarówno klubowiczów jak i użytkowników. Ja naprawdę nie rozumiem po co te sprzeczki i dziwne zarzuty. Moje zdanie jest takie, jeżeli ja mam ochotę zrobić takie spotkanie otrzymuję poparcie i są chętni na to spotkanie, to staram się je zorganizować. Jeżeli natomiast któryś z klubowiczów, czy skład zarządu postanowi zrobić i udostępnić jakiś gadżet na zachętę, ja nie widzę w tym nic złego. W każdym bądź razie, nie jest to równoznaczne z udzieleniem zgody aby każdy gadżet czy konkurs był ogólnodostępny. Chyba mamy prawo decydować, co i kiedy zostanie udostępnione dla większego grona odbiorców.

• Dziękuję 2
Opublikowano
Co do Twoich wątpliwości napiszę raz jeszcze. Wolą zarządu jest to że nie ma dostępu użytkowników do bonusów w przypadku wielu rzeczy. Taka polityka będzie kontynuowana. Nie zmieniłem i na pewno nie zmienię zdania w tym zakresie. Czym innym jest jednak incydentalny dostęp do ograniczonych zazwyczaj rzeczy czy pojedyncze . Robiliśmy tak w poprzednim zarządzie i nadal będziemy robić. Nie ma tu łamania prawa bo pozner postanowił jako klubowicz zrobić gazetę a Zarząd udzielił mu wstępnego wsparcia a ze względu na to ze realizacja tego projektu jest trudna zgodził się na rozszerzenie dystrybucji naszego logo na użytkowników. Dla mnie jest to jasne, Twoje wątpliwości chyba wynikają z nie dość dokładnego wczytywania się w to co pisałem.

Moje wątpliwości wynikają z tego, że kłamiesz. Dwa tygodnie temu walczyłeś z jakimkolwiek otwieraniem się Klubu na użytkowników, a teraz nagle okazuje się, że takie pomysły popierasz. Co gorsza, używałeś wówczas argumentów, że takie otwarcie jest niegodne z Prawem, a teraz nagle okazuje się że jest zgodne. Chciałbym wyjaśnić te wątpliwości. Oczekuję konsekwencji w działaniu i to wszystko;)

Piszecie tutaj wyżej, że gazetka (czasopismo itp. jak zwał tak zwał) to nie gadżet klubowy. Gadżetem klubowym jest kalendarz. Corocznie na stronach klubowych (w dziale "Gadżety" tworzony jest wątek, ale oczywiście możliwość kupna kalendarza jest zarezerwowane wyłacznie dla klubowiczów. W jednym i drugim są / mają być zdjęcia klubowiczów.

Czym różni się kalendarz od czasopisma, że jedno jest zarezerwowane tylko dla klubowiczów, a drugie jednak użytkownicy mają zaszczyt kupić? Może kalendarze w tej sytuacji też powinny być dostępne dla nieklubowiczów?

-- dołączony post:

Greghor naprawdę nie wiem o co ta walka? Zgodnie z tym co zarzucasz powinienem zakończyć temat spotkania w czerwcu w Augustowie. Dlaczego? ponieważ chciałbym aby było to spotkanie zarówno klubowiczów jak i użytkowników. Ja naprawdę nie rozumiem po co te sprzeczki i dziwne zarzuty. Moje zdanie jest takie, jeżeli ja mam ochotę zrobić takie spotkanie otrzymuję poparcie i są chętni na to spotkanie, to staram się je zorganizować. Jeżeli natomiast któryś z klubowiczów, czy skład zarządu postanowi zrobić i udostępnić jakiś gadżet na zachętę, ja nie widzę w tym nic złego. W każdym bądź razie, nie jest to równoznaczne z udzieleniem zgody aby każdy gadżet czy konkurs był ogólnodostępny. Chyba mamy prawo decydować, co i kiedy zostanie udostępnione dla większego grona odbiorców.

Macie prawo decydować, a jednak kilka dni temu pisało się o tym, że to jest niegodne z Prawem - takim przez duże "P". Dlaczego wówczas nie protestowałeś? Co i dla kogo organizujesz to zupełnie nic do tego nie mam.

Opublikowano

Niech inni zdecydują czy ja kłamie czy ty po prostu nie rozumiesz co się piszę i nie masz pojęcia o skomplikowanym aspekcie prawnym naszego funkcjonowania. Dla mnie i innych członków Zarządu KM Twoje działania to typowy trolling zapewne spowodowany urazem powyborczym, gdzie uzyskałeś trzeba przyznać niezbyt wysoki wynik wyborczy. Twoje wpisy świadczą tez o tym, że nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć tego co się do ciebie pisze w celu wyjaśnienia ci różnic pomiędzy czymś czego prawo nie dopuszcza i na co nie pozwala Klubowi a co może szary obywatel. Twój jedyny cel to dyskredytacja mojej osoby oraz Zarządu oparta na osobistych przesłankach. Trolling a już szczególnie ten godzący w działalność klubową jest uznany za coś wysoce niepożądanego otrzymujesz bana na 3 miesiące. Być może pozwoli ci to przewartościować czy jesteś na Forum poto aby rozmawiać o rybkach i ewentualnie budować wspólnotę czy po to żeby poprzez wypisywanie rzeczy czasami wręcz groteskowych burzyć i niszczyć to co inni zbudowali. Temat zamykam. Wydaje mi się, ze wykazałem i tak o dużo za dużo cierpliwości. FORUM to nie jest miejsce gdzie ktoś odreagowuje problemy z samym sobą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.