Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Pierwsze Malawi, zalane 10 marca, pierwsze 10 saulosi 3-4cm wpuszczone 8 kwietnia;) W niedługim czasie dokupie Rdzawego oraz Maingano. Nigdy nie sądziłem, że ryby mogą być takie głodne, ledwo mnie zobaczą a już wszystkie pod szybą prosząc o papu;)

Test na dziś:

pH- 7.6

no2- 0

no3- jakieś 20-30mg/l

Akwarium - profil 120x40x50

Filtr zewnętrzny - Kubełek Hagen Crystal Flo 80

Filtr wewnętrzny - Aquael Circulator 2000

Tło Strukturalne

Dekoracja - Piasek z OBI, kamienie gnejs

Oświetlenie - standard z pokrywy Wromak (docelowo sam Power Glo po przeróbce pokrywy)

Zdjęcie niskiej jakości jednakże liczę na komentarze oraz ewentualne rady, co poprawić bo napewno jest co.

Edit: W niedziele tj 26.04 nowe pociechy w akwarium;) 8x pyszczak rdzawy i 8x maingano;)

post-15853-14695722284193_thumb.jpg

post-15853-14695722288047_thumb.jpg

Opublikowano
tło to tak specjalnie do góry nogami?:)

Ale jaja, jak tylko przeczytałem ten komentarz to musiałem sprawdzić.. i faktycznie.. mam do góry nogami:/ No nic, kiedyś poprawię;)

Opublikowano

Może i niezamierzenie, ale naprawdę fajnie Ci to wyszło :) kamienie mogłyby być trochę bardziej dopasowane do tła, ale jak zajdą glonem to będzie gitara (wg mnie oczywiście) ;)

Opublikowano

Ukryłbym filtr za dużym kamieniem albo przesuwając prawy bliżej szyby albo stawiając ten po lewej i filtr przekładając na drugą stronę. A grzałkę możesz położyć na płask za kamieniem.

Faktycznie kamyki średnio grają z tłem ale i tak źle nie wygląda :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Dziękuje za wszystkie komentarze, wydaje mi się, że kiedyś usunę całkowicie tło strukturalne i poprostu pomaluje na czarny mat tylną szybą, bo i tak w pieron miejsca zajmuje:)

Opublikowano
Dziękuje za wszystkie komentarze, wydaje mi się, że kiedyś usunę całkowicie tło strukturalne i poprostu pomaluje na czarny mat tylną szybą, bo i tak w pieron miejsca zajmuje:)

Możesz też wykorzystać czarne spienione pcv, małe koszty, zajmuje niewiele miejsca (3mm), bardzo fajny efekt...

Opublikowano

Witam , Fajne szkiełko z tym tłem Nie wygląda aż Tak źle, Tylko Mam jedno pytanko ile masz cm piasku Bo Na zdjęciu widać Jak by tam było od 5 do 7 cm , a moim zdaniem To troszkę za duzo, ponieważ nasze rybki lubią kopać piasek ,który w dolnych warstwach moze zawierać groźne dla prawidłowych parametrów związki.

Opublikowano
Witam , Fajne szkiełko z tym tłem Nie wygląda aż Tak źle, Tylko Mam jedno pytanko ile masz cm piasku Bo Na zdjęciu widać Jak by tam było od 5 do 7 cm , a moim zdaniem To troszkę za duzo, ponieważ nasze rybki lubią kopać piasek ,który w dolnych warstwach moze zawierać groźne dla prawidłowych parametrów związki.

Tak jak piszesz jest w niektórych miejscach 5-7 centów, jednakże 2cm ma sam styropian pod kamienie, bo nigdzie 1cm grubości nie mogłem znaleźć:)