andrzej763 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 #1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Super to jeden problem z głowy , teraz mam drugą zagadkę nie w temacie ale może ktoś podsunie pomysł , oczywiście różne fora przeczytałem , potrzebuje stopki pod stelaż metalowy ale żaden producent nie podaje obciążeń jakie przenoszą może ktoś ma linka z odpowiednimi bo już kombinuje żeby przewiercić profil dospawać jakąś nakrętkę M12 i do tego nóżka na 1,5m 6 lub 8 nóżek najlepiej takie spawane na narożniki ale nie ma obciążeń podanych http://www.siso-pol.pl/stopka-angolo/693
spiochu Opublikowano 17 Kwietnia 2015 #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Chętnie bym odpowiedział ale to nie ten dział i temat... Wysłane z telefonu
andrzej763 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Chętnie bym odpowiedział ale to nie ten dział i temat... Wysłane z telefonu To może na emaila maniek1@vp.pl albo podaj gdzie , bo dzisiaj zaczynam spawać a chciałbym już urządzać to akwarium
eljot Opublikowano 17 Kwietnia 2015 #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Wydzieliłem do osobnego wątku. Proszę zwracać uwagę gdzie zadajemy pytania.
spiochu Opublikowano 18 Kwietnia 2015 #5 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 To przekleję to co napisałem koledze na PW. Moim zdaniem nie ma co kombinować. Kup nóżki fi6 lub 8 i jak piszesz, wywierć dziurę w profilu, dospawaj nakrętkę i styka. Nie ma sensu iść w koszta. Nóżki daj pod każdym pionowym profilem. Pierwszy z brzegu przykład o jaką mi chodzi: http://www.kipp.com/ua/pl/Produkty/Elementy-manipulacyjne-Standardowe-elementy-maszyn/Stopki-wychylne/pid.1097.1105.1226/agid.13217.14641/ecm.ag/Stopki-z-talerzykiem-okr%C4%85g%C5%82ym.html Zauważ, że już fi6 ma obciążalność 300kg Wysłane z telefonu
timi-akwaria.pro Opublikowano 19 Kwietnia 2015 #6 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 ...wywierć dziurę w profilu... Przypomniało mi się, jak na obronie pracy dyplomowej mój kolega użył sformułowania "wywierciłem dziurę". Jeden z członków komisji na to odpowiedział: "Dziurę to ma Pan w du..., a to jest otwór" Przepraszam za OT:)
spiochu Opublikowano 19 Kwietnia 2015 #7 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Sorry, ja się niby uczyłem na elektronika to znam tylko różnice między kablem a przewodem Wysłane z telefonu
cronoseek Opublikowano 20 Kwietnia 2015 #8 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zrób jak Spiochu mówi będzie dobrze. Tylko pamiętaj o nakrętce kontrującej.
suchy72 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 #9 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Mam na 2 uch metrach stelaża 8 szt nakrętek naspawanych i zwykłe gwinty 8 mm i bez problemu daje radę, także jak śpiochu napisał nie ma co wnikać tylko stawiac szkło i eja;) Ja nie mam nakrętek kontrujących ale jak cronoseek pisze "strzeżonego..........."
spiochu Opublikowano 20 Kwietnia 2015 #10 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nie no, chcecie mi powiedzieć, że potrzebne są nakrętki kontrujące? Że przy obciążeniu kilkudziesięciu kg na nóżkę ona ma szansę się przekręcić? To chyba w mieszkaniu przy metrze lub linii kolejowej Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi