Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super to jeden problem z głowy , teraz mam drugą zagadkę nie w temacie ale może ktoś podsunie pomysł , oczywiście różne fora przeczytałem , potrzebuje stopki pod stelaż metalowy ale żaden producent nie podaje obciążeń jakie przenoszą może ktoś ma linka z odpowiednimi bo już kombinuje żeby przewiercić profil dospawać jakąś nakrętkę M12 i do tego nóżka na 1,5m 6 lub 8 nóżek

najlepiej takie spawane na narożniki ale nie ma obciążeń podanych

http://www.siso-pol.pl/stopka-angolo/693

Opublikowano

To przekleję to co napisałem koledze na PW. :)

Moim zdaniem nie ma co kombinować. Kup nóżki fi6 lub 8 i jak piszesz, wywierć dziurę w profilu, dospawaj nakrętkę i styka. Nie ma sensu iść w koszta. Nóżki daj pod każdym pionowym profilem.

Pierwszy z brzegu przykład o jaką mi chodzi:

http://www.kipp.com/ua/pl/Produkty/Elementy-manipulacyjne-Standardowe-elementy-maszyn/Stopki-wychylne/pid.1097.1105.1226/agid.13217.14641/ecm.ag/Stopki-z-talerzykiem-okr%C4%85g%C5%82ym.html

Zauważ, że już fi6 ma obciążalność 300kg :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano
...wywierć dziurę w profilu...

Przypomniało mi się, jak na obronie pracy dyplomowej mój kolega użył sformułowania "wywierciłem dziurę". Jeden z członków komisji na to odpowiedział:

"Dziurę to ma Pan w du..., a to jest otwór" :)

Przepraszam za OT:)

Opublikowano

Mam na 2 uch metrach stelaża 8 szt nakrętek naspawanych i zwykłe gwinty 8 mm i bez problemu daje radę, także jak śpiochu napisał nie ma co wnikać tylko stawiac szkło i eja;)

Ja nie mam nakrętek kontrujących ale jak cronoseek pisze "strzeżonego..........."

Opublikowano

Nie no, chcecie mi powiedzieć, że potrzebne są nakrętki kontrujące? Że przy obciążeniu kilkudziesięciu kg na nóżkę ona ma szansę się przekręcić? To chyba w mieszkaniu przy metrze lub linii kolejowej ;)

Wysłane z telefonu