hohel Opublikowano 17 Kwietnia 2015 #1 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam jest pytanie czy mogę dosypać piasku do akwa jak jest zalane ale jeszcze nie obsadzone?? Są tylko kamienie.
RAI3 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 piasek możesz dosypać w każdej chwili kiedy chcesz, ile chcesz, jaki chcesz- byle by czysty
pavlito Opublikowano 17 Kwietnia 2015 #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Jak masz tylko kamienie i wodę (ciężko wywnioskować z posta) to niby możesz ale nie lepiej opróżnić wsypać ile i jak Ci pasuje i ponownie zalać? Przy wsypaniu dużej ilości woda będzie pewnie mleko. Jeżeli źle zrozumiałem i chcesz uzupełnić ubytki to polecam kawałek rurki pcv albo węża o grubszej średnicy lejek, ale pod warunkiem że piach jest suchy/sypki.
RAI3 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 #5 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Jak masz tylko kamienie i wodę (ciężko wywnioskować z posta) to niby możesz ale nie lepiej opróżnić wsypać ile i jak Ci pasuje i ponownie zalać? Przy wsypaniu dużej ilości woda będzie pewnie mleko. Jeżeli źle zrozumiałem i chcesz uzupełnić ubytki to polecam kawałek rurki pcv albo węża o grubszej średnicy lejek, ale pod warunkiem że piach jest suchy/sypki. niby fajnie tylko nie wiem po co kombinowac ?
pavlito Opublikowano 17 Kwietnia 2015 #6 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Jak masz rurkę/wąż to w sumie żadna kombinacja a pozwala sypać dokładnie tam gdzie chcesz. Druga sprawa że i wody się nie brudzi bo piasek sypiesz od razu na dno a nie z góry przez cały słup wody.
hohel Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor #7 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 dzięki wszystkim. jestem początkujący dlatego moje pytania mogą być banalne.
Rekomendowane odpowiedzi