Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejna aktualizacja, kilka dni temu przyszedł czas na gruntowne porządki w akwarium, wymieniłem podłoże, piasek zarośniety zielona powłoką glonów poszedł do kosza zamiast niego kupilem worek piasku kwarcowego 20 kg,razem ze starym piaskiem poleciało kilka kamieni.Akwarium wymyte nowy piasek i kamienie na miejscu, stara woda przelana do akwa, ryby wpuszczone 2 samce i 3 samice (2 inkubuja).Pysie trą sie jak szalone co wyplują młode, kilka dni i znowu nosza ikre :)

post-16080-14695724252928_thumb.jpg

post-16080-14695724259549_thumb.jpg

Opublikowano
Akwarium wymyte nowy piasek i kamienie na miejscu, stara woda przelana do akwa, ryby wpuszczone 2 samce i 3 samice (2 inkubuja).Pysie trą sie jak szalone co wyplują młode, kilka dni i znowu nosza ikre :)

Tak jak Matik ;) pisze wymieniając piasek na nowy i tylko przelewając samą wodę mogłeś zachwiać równowagę biologiczną,a wiadomo najwięcej bakterii jest w piasku i na kamieniach,ja bym sprawdził parametry na wszelki wypadek....A i jestem ciekaw jak w przyszłości te 2 samce zachowają się w tak małym akwarium ;) pozdrawiam

Opublikowano
Pysie trą sie jak szalone co wyplują młode, kilka dni i znowu nosza ikre :)

To akurat nie jest powód do radości ponieważ w takim trybie samice bardzo szybko się wyeksploatują.