Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dwa samce saulosi ok 7cm po walkach podzieliły akwarium między siebie. Jeden ma jedną kupę gruzu drugi drugą. Codziennie dochodzi do walk i zazwyczaj kończyły się remisem.

Problem polega na tym że o ile jeden z nich toleruję resztę ryb, tak drugi praktycznie nie dopuszcza reszty obsady na swój rewir (praktycznie połowa akwarium)

Ryby siedzą stłoczone w jednym narożniku akwarium.

Daję zdjecie podglądowe:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e8ff5a23de751045.html

Proszę poradźcie co z tym delikwentem zrobić :)

Opublikowano

Tak nie raz bywa. Możesz zredukować tego agresywnego samca lub poczekać na rozwój sytuacji, o ile nie ma zgonów.

Ważniejszą sprawą są ryby, które wyglądają jak opite kleszcze. O ile zdjęcie nie przekłamuje zbytnio, to musisz ograniczyć ilość karmienia w znaczący sposób.

Opublikowano

...zredukuj tego agresywnego bo Ci sterroryzuje całą obsadę .Też tak miałem.

-- dołączony post:

Ważniejszą sprawą są ryby, które wyglądają jak opite kleszcze. O ile zdjęcie nie przekłamuje zbytnio, to musisz ograniczyć ilość karmienia w znaczący sposób.

.....i tu tez Marcin ma 100% rację . Długie odchody wszystko mówią na tym zdjęciu:)

Opublikowano

Człowiek pisze o jednym a przy okazji wychodzą inne problemy :D

Jakoś nie mam wyczucia w karmieniu, zawsze mi się sypnie za dużo:oops:

Opublikowano
Witam

Mam dwa samce saulosi ok 7cm po walkach podzieliły akwarium między siebie. Jeden ma jedną kupę gruzu drugi drugą. Codziennie dochodzi do walk i zazwyczaj kończyły się remisem.

Problem polega na tym że o ile jeden z nich toleruję resztę ryb, tak drugi praktycznie nie dopuszcza reszty obsady na swój rewir (praktycznie połowa akwarium)

Ryby siedzą stłoczone w jednym narożniku akwarium.

Daję zdjecie podglądowe:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e8ff5a23de751045.html

Proszę poradźcie co z tym delikwentem zrobić :)

Ja mam już dobrany harem 1+5 tzn już 1+4 bo dziś wyłowiłem martwą samiczkę i została pobita także agresja występuje i u pań i u panów. Na pewno została pobita bo wczoraj jeszcze pływały wszystkie chyba że została załatwiona przez inny gat.

[300] Malawi